[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 29، شماره 2 - ( 12-1402 ) ::
جلد 29 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ﻣﯿﺰان شیوع آلودگی شیر و فرآورده های لبنی سنتی به باکتری ﺑﺮوﺳﻼ ملی تنسیس به روش PCR، شهرستان ممسنی، استان فارس، جنوب ایران، سال 1400
محسن کلانتری1 ، نسرین عسکرپور1 ، کوروش عزیزی1 ، مسعود یوسفی1 ، معصومه امین 2، مظفر واحدی1 ، علی کشاورز1
1- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
2- دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، masomeamin@gmail.com
چکیده:   (216 مشاهده)
زمینه و هدف: ﺳﻼﻣﺖ ﺷﯿﺮ و ﻓﺮآورده ﻫﺎی آن ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ارزش ﺑﺎﻻی غذایی آنها در ﺗﻐﺬیﻪ اﻧﺴﺎن از اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺴﺰایی ﺑﺮﺧﻮردار می ﺑﺎﺷﺪ. ایﻦ ﻣﯿﺎن وﻋﺪه ﻣﻐﺬی، یکی از ﻣﻬﻤﺘﺮیﻦ ﻣﻨﺎبعی اﺳﺖ که ﺗﻮﺳﻂ ﻋﻮاﻣﻞ میکروبی آﻟﻮده می ﺷﻮد. بروسلوز یکی از مهمترین بیماری های زئونوز محسوب شده و در اغلب کشورهای حوزه خاورمیانه از جمله ایران به صورت اندومیک شایع می باشد و با شیوع متفاوت در جمعیت دامی و انسان از نقاط مختلف کشور گزارش شده است. این بیماری، یک بیماری عفونی باکتریایی است که توسط میکروارگانیسمی از جنس بروسلا ایجاد می شود و ﺑﻪ راحتی از ﻃﺮیﻖ ﺷﯿﺮ ﺧﺎم آﻟﻮده، اﻧﺘﻘﺎل مییﺎﺑﺪ. هدف از این مطالعه جداسازی بروسلا از شیر و  فرآورده های لبنی سنتی در شهرستان ممسنی و تعیین گونه های این باکتری به منظور بررسی شیوع این سویه ها بود.
روش بررسی: در ایﻦ پژوﻫﺶ در طی ﻣﺪت 3 ﻣﺎه، ﺗﻌﺪاد 200 نمونه از فرآورده های لبنی سنتی شامل ۵۰ نمونه شیر خام، ۵۰ نمونه ماست، ۵۰ نمونه سرشیر و ۵۰ نمونه پنیر از سطح دامپروری های مناطق روستایی و مغازه های درون شهری شهرستان ممسنی در ظروف استریل جمع آوری شده و ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﻪ آزمایشگاه میکروب شناسی ﻣﻨﺘﻘﻞ گردید. ﺟﻬﺖ ﺗﺸﺨﯿﺺ گونه احتمالی باکتری ﺑﺮوﺳﻼی موجود در نمونه ها، از ﻣﺤﯿﻂ کشت اختصاصی ﺣﺎوی ساپلیمنت ﺟﻬﺖ ﺟﻠﻮگیری از رﺷﺪ ﺳﺎیﺮ پاﺗﻮژنﻫﺎ اﺳﺘﻔﺎده گردید.  DNA نمونه ها به وسیله کیت DNp استخراج گردید.  
یافته ها: در این مطالعه با استفاده از تست PCR، به ترتیب 1.86%و 2.8%،0.3% و 0% از نمونه های شیر خام، پنیر، ماست و کره آلوده به باکتری که بروسلا ملی تنسیس تشخیص داده شد. 
نتیجه گیری: اگرچه تماس با دام و فرآورده های آلوده به باکتری بروسلا به عنوان مهمترین عوامل خطر ابتلا به بروسلوز شناخته شده اند ولی شرایط اقلیمی و نوع دامداری فرهنگ دامپروی و رفتار غذایی مردم هر منطقه در شیوه استفاده از فرآورده های دامی و همچنین گونه های بیوتیپ شایع عامل پاتوژن در هر ناحیه جغرافیایی عواملی هستند که الگوی بروز بیماری را در جوامع مختلف متفاوت نشان می دهد. ﻧﺘﺎیﺞ ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪه ﻧﺸﺎنگر ایﻦ موضوع می ﺑﺎﺷﺪ با وجود اقدامات ﺻﻮرت گرﻓﺘﻪ ﺟﻬﺖ پیشگیری از ﺑﯿﻤﺎری ﺑﺮوﺳﻠﻮز، ﻫﻨﻮز ﻫﻢ اﺣﺘﻤﺎل آﻟﻮدگی ﺷﯿﺮﺧﺎم و فرآورده های سنتی لبنیات ﺑﻪ باکتری ﺑﺮوﺳﻼ وﺟﻮد دارد.

 
واژه‌های کلیدی: بروسلوز، پی سی آر، فارس، ایران
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1402/7/20 | پذیرش: 1402/11/15 | انتشار: 1402/12/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kalantari M, Askarpour N, Azizi K, Azizi K, Amin M, Vahedi M et al . PCR-based detection of Brucella melitensis contamination in local dairy products in Mamasani city, Fars Province, South of Iran, 2021.. armaghanj 2024; 29 (2)
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3537-fa.html

کلانتری محسن، عسکرپور نسرین، عزیزی کوروش، یوسفی مسعود، امین معصومه، واحدی مظفر و همکاران.. بررسی ﻣﯿﺰان شیوع آلودگی شیر و فرآورده های لبنی سنتی به باکتری ﺑﺮوﺳﻼ ملی تنسیس به روش PCR، شهرستان ممسنی، استان فارس، جنوب ایران، سال 1400. ارمغان دانش. 1402; 29 (2)

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3537-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 2 - ( 12-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645