[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 29، شماره 2 - ( 1-1403 ) ::
جلد 29 شماره 2 صفحات 244-231 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ﻣﯿﺰان شیوع آلودگی شیر و فرآورده‌های لبنی سنتی به باکتری ﺑﺮوﺳﻼ ملی تنسیس به روش PCR، شهرستان ممسنی، استان فارس، جنوب ایران
محسن کلانتری1 ، نسرین عسکرپور2 ، کوروش عزیزی3 ، مسعود یوسفی2 ، معصومه امین4 ، مظفر واحدی3 ، علی کشاورز5
1- مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- گروه بهداشت عمومی، مجتمع آموزش عالی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نورآباد ممسنی، ایران
3- گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری‌ها، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
4- گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری‌ها، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، masomeamin@gmail.com
5- کارشناس توسعه شبکه و ارتقای سلامت، مرکز شهدای والفجر، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (1546 مشاهده)
زمینه و هدف: ﺳﻼﻣﺖ ﺷﯿﺮ و ﻓﺮآورده‌ﻫﺎی آن ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ارزش ﺑﺎﻻی غذایی آن از اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺴﺰایی ﺑﺮﺧﻮردار می‌ﺑﺎﺷﺪ. این ﻣﯿﺎن وﻋﺪه ﻣﻐﺬی، به وسیله ﻋﻮاﻣﻞ میکروبی آﻟﻮده می‌ﺷﻮد. بروسلوز یکی از مهم‌ترین بیماری‌های زئونوز محسوب شده و در کشورهای خاورمیانه به صورت اندومیک شایع بوده و در جمعیت انسانی و دامی نقاط مختلف کشورمان نیز گزارش شده است. بروسلوز، یک بیماری عفونی باکتریایی است که به وسیله میکروارگانیسمی از جنس بروسلا ایجاد شده و از ﻃﺮیق ﺷﯿﺮ و فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه اﻧﺘﻘﺎل می‌یاﺑﺪ. هدف از این مطالعه بررسی ﻣﯿﺰان شیوع آلودگی شیر و فرآورده‌های لبنی سنتی به باکتری ﺑﺮوﺳﻼ ملی تنسیس به روش PCR، شهرستان ممسنی، استان فارس، جنوب ایران می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی که در سال 1400 انجام شد، 200 نمونه از فرآورده‌های لبنی سنتی شامل ۵۰ نمونه شیر خام، ۵۰ نمونه ماست، ۵۰ نمونه پنیر و ۵۰ نمونه کره از دامپروری‌های مناطق روستایی و مغازه‌های درون شهری شهرستان ممسنی جمع آوری و ﺑﻪ آزمایشگاه میکروب‌شناسی ﻣﻨﺘﻘﻞ گردید. ﺟﻬﺖ ﺗﺸﺨﯿﺺ گونه احتمالی باکتری ﺑﺮوﺳﻼی موجود در نمونه‌ها، از ﻣﺤﯿﻂ کشت ﺣﺎوی ساپلیمنت ﺟﻬﺖ ﺟﻠﻮگیری از رﺷﺪ سایر پاتوژن‌ها اﺳﺘﻔﺎده گردید. DNA نمونه‌ها به وسیله کیت DNp استخراج گردید. جهت بهینه‌سازی تست PCR، نمونهDNA از سوش استاندارد باکتری به روش جوشاندن و (cat:DN 811530)DNG  استخراج شد. در هر واکنش، DNA الگو، پرایمرها(Bru و Low Bru Up)، کلرید منیزیوم، dNT و آنزیم Taq DNA پلیمراز مطابق دستورالعمل استفاده شد. واکنش مرحله دوم با همان مقادیر بهینه گردید. در مرحله دوم به جای DNA الگو، از محصول راند اول استفاده شد. پرایمرهای مرحله دوم شامل پرایمرهای Bru Up, Bru In می‌باشد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون آماری کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: نتایج این مطالعه، به ترتیب 86/1، 8/2، 3/0 درصد و صفر درصد از نمونه‌های شیر خام، پنیر، ماست و کره آلوده به باکتری بروسلا ملی تنسیس تشخیص داده شد. تست PCR بهینه شده از اختصاصیت بسیار بالایی برخوردار بود، به طوری که به جز DNA بروسلا با هیچ کدام از DNAهای مورد مطالعه واکنشی صورت نگرفت.  

نتیجه‌گیری: اگر چه تماس با دام و فرآورده‌های آلوده به باکتری بروسلا به عنوان مهم‌ترین عوامل ابتلا به بروسلوز شناخته شده‌اند، ولی شرایط اقلیمی و نوع دامداری و رفتار غذایی مردم در شیوه استفاده از فرآورده‌های دامی و نیز گونه‌ پاتوژن در هر ناحیه جغرافیایی عواملی هستند که الگوی بروز بیماری را در جوامع مختلف نشان می‌دهد. ﻧﺘﺎیج ﺑه ﺪﺳﺖ آﻣﺪه نشان می دهد که با وجود اقدامات ﺻﻮرت گرﻓﺘﻪ ﺟﻬﺖ پیشگیری از ﺑﯿﻤﺎری ﺑﺮوﺳﻠﻮز، ﻫﻨﻮز اﺣﺘﻤﺎل آﻟﻮدگی فرآورده‌های لبنی ﺑﻪ باکتری ﺑﺮوﺳﻼ وﺟﻮد دارد.

 
واژه‌های کلیدی: بروسلوز، پی سی آر، شیوع آلودگی
متن کامل [PDF 556 kb]   (368 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1402/7/20 | پذیرش: 1402/11/15 | انتشار: 1402/12/26
فهرست منابع
1. Górska-Warsewicz H, Rejman K, Laskowski W, Czeczotko M. Milk and dairy products and their nutritional contribution to the average polish diet. Nutrients 2019; 11(8): 1771. ## [DOI:10.3390/nu11081771] [PMID] []
2. Franc KA, Krecek RC, Häsler BN, Arenas-Gamboa AM. Brucellosis remains a neglected disease in the developing world: a call for interdisciplinary action. BMC Public Health 2018;18: 125-33. ## [DOI:10.1186/s12889-017-5016-y] [PMID] []
3. Al-Mariri A, Haj-Mahmoud N. Detection of Brucella abortus in bovine milk by polymerase chain reaction. Acta Vet Brno 2010; 79: 277-80. ## [DOI:10.2754/avb201079020277]
4. Maksimović Z, Jamaković A, Semren O, Rifatbegović M. Molecular detection of Brucella spp. in clinical samples of seropositive ruminants in Bosnia and Herzegovina. Comparative Immunology, Microbiology and Infectious Diseases 2022; 86: 101821. ## [DOI:10.1016/j.cimid.2022.101821] [PMID]
5. Di Bonaventura G, Angeletti S, Ianni A, Petitti T, Gherardi G. Microbiological laboratory diagnosis of human brucellosis: an overview. Pathogens 2021; 10(12): 1623. ## [DOI:10.3390/pathogens10121623] [PMID] []
6. Lokamar P, Kutwah M, Atieli H, Gumo S, Ouma C. Socio-economic impacts of brucellosis on livestock production and reproduction performance in Koibatek and Marigat regions, Baringo County, Kenya. BMC Vet Res 2020; 16(1): 61. ## [DOI:10.1186/s12917-020-02283-w] [PMID] []
7. Laine C, E. Johnson V, Scott M, and Arenas-Gamboa A. Global estimate of human brucellosis incidence. Emerging Infectious Diseases 2023; 29(9): 1789-97. ## [DOI:10.3201/eid2909.230052]
8. Arockiaraj J, AlDawood M, Al Mufarriji R, Attia WI, N. AlMusrea K. Brucellosis of the spine - A global public health problem - An analysis of 37 patients from a 'high risk' region. Journal of Clinical Orthopaedics and Trauma 2023; 38: 102-24. ## [DOI:10.1016/j.jcot.2023.102124] [PMID] []
9. Ducrotoy M, Bertu WJ, Matope G, Cadmus S, Conde-Álvarez R, Gusi AM, et al. Brucellosis in Sub-Saharan Africa: Current challenges for management, diagnosis and control. Acta Tropica 2017; 165: 179-93. ## [DOI:10.1016/j.actatropica.2015.10.023] [PMID]
10. European Centre for Disease Prevention and Control. Introduction to the Annual Epidemiological Report. In: http://ecdc.europa.eu/annual-epidemiological-reports/methods. ##
11. Buttigieg SC, Savic S, Cauchi D, Lautier E, Canali M, Aragrande M. Brucellosis control in Malta and Serbia: One Health evaluation. Front Vet Sci 2018; 5: 147. ## [DOI:10.3389/fvets.2018.00147] [PMID] []
12. Pinn-Woodcock T, Frye E, Guarino C, Franklin-Guild R, Newman A, Bennett J, et al. A one-health review on brucellosis in the United States. Journal of the American Veterinary Medical Association 2023; 261(4): 451-62. ## [DOI:10.2460/javma.23.01.0033] [PMID]
13. Refai M. Incidence and control of brucellosis in the Near East region. Veterinary Microbiology 2002; 90: 81-11. ## [DOI:10.1016/S0378-1135(02)00248-1] [PMID]
14. Abedi A, Hashempour F, Mirza Alizadeh A, Beikzadeh S, Hosseini H, Bashiry M, et al. The prevalence of Brucella spp. in dairy products in the middle east region: A systematic review and meta-analysis. Acta Tropica 2020; 202: 105241. ## [DOI:10.1016/j.actatropica.2019.105241] [PMID]
15. Hosseini S, Tanomand A, Rajabzadeh R, Ahmadpour M. Epidemiological aspects of Brucellosis in Bane County during 2011-2012. Journal of North Khorasan University of Medical Sciences 2016; 7(3): 485-94. ## [DOI:10.29252/jnkums.7.3.485]
16. Pakzad R, Barati M, Moludi J, Barati H, Pakzad I. Epidemiology of brucellosis in the north and north-west Iran. Paramedical Sciences and Military Health 2016; 11(1): 17-23. ##
17. Akbarmehr J. Survery on the contamination of fresh white cheese produced in Sarab and rural area with brucella spp. Journal of Faculty Veterinary Med Univ Tehran 2003; 58(3): 203-6. ##
18. Zeinali M, Doosti S, Amiri B, Gouya MM, Godwin GN. Trends in the epidemiology of brucellosis cases in iran during the last decade. Iran J Public Health 2022; 51(12): 2791-8. ## [DOI:10.18502/ijph.v51i12.11470] [PMID] []
19. Alamian S, Bahreinipour A, Amiry K, Dadar M. The control program of brucellosis by the Iranian veterinary organization in industrial dairy cattle farms. Archives of Razi Institute 2023; 78(3): 1107-14. ##
20. Xu N, Qu C, Sai L, Wen S, Yang L, Wang S, Yang l, Wang S, et al. Evaluating the efficacy of serological testing of clinical specimens collected from patients with suspected brucellosis. PLoS Negl Trop Dis 2023; 17(2): e0011131. ## [DOI:10.1371/journal.pntd.0011131] [PMID] []
21. Narayan Sarangi L, Sri Naga Leela K, Kumar Rana S, Naveena T, Prasad A, Muthappa N, et al. Evaluation of commercial ELISA kits for diagnosis of brucellosis in cattle and buffaloes in different epidemiological scenarios. Journal of Microbiological Methods 2022; 195: 106449. ## [DOI:10.1016/j.mimet.2022.106449] [PMID]
22. Alamian S, Esmaelizad M, Zahraei T, Etemadi A, Mohammadi M, Afshar D, Ghaderi S. A novel pcr assay for detecting brucella abortus and brucella melitensis. Osong Public Health Res Perspect 2017; 8(1): 65-70. ## [DOI:10.24171/j.phrp.2017.8.1.09] [PMID] []
23. Rahbarnia L, Farajnia S, Naghili B, Saeedi N. Comparative evaluation of nested polymerase chain reaction for rapid diagnosis of human brucellosis. Arch Razi Inst 2021; 76(2): 203-11. ##
24. Zamanian M, Jahani E, Mahmoudi H. Multiplex PCR assay for the simultaneous detection of the brucella genus in human whole blood and serum. The Open Microbiology 2020; 14: 242-6. ## [DOI:10.2174/1874434602014010242]
25. Dehghan A, Sadeghian M, Jafarnejad A. Epidemiologic survey of brucellosis in fasa during 2009-2017. Medical Journal of Mashhad University of Medical Sciences 2019; 62(2): 0441. ##
26. Karimi A, karimi B. Epidemiological status of brucellosis in abadeh county, fars province, Iran in 2011-2017. JCHR 2018; 7(3): 183-91. ##
27. Yezadi A, Moslemi E, Yazdi AH. Identification of Brucella species in raw milk and cheese samples using the Hemi Nested PCR technique. NCMBJ 2012; 2: 83-89. ##
28. Sajadin M, Zangeneh M, Bahmandehkordi M, Abbasibirgani E, Rigim A, Hanaieahvaz H. Investigation of Brucella bacteria prevalence in samples of raw milk and local sheep cheese supplied in Farsan, Chaharmahal Bakhtiari province province by PCR method. Journal of Zoonosis 2023; 2(4): 34-41. ##
29. Marouf AS, Hanifian S, Shayegh J. Prevalence of brucella spp. in raw milk and artisanal cheese tested via real-time qPCR and culture assay. Int J Food Microbiol 2021; 347: 109192. ## [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2021.109192] [PMID]
30. Abedi A, Hashempour Baltork F, Alizadeh AM, Beikzadeh S, Hosseini H, Bashiry M, et al. The prevalence of Brucella spp. in dairy products in the middle east region: A systematic review and meta-analysis. Acta Tropica 2020; 202: 105241. ## [DOI:10.1016/j.actatropica.2019.105241] [PMID]
31. Zaim A, Tejalipour F, Tairani Kamel MR. Investigating the level of contamination of local (raw) milk with Brucella and Escherichia coli in the area of Neishabur city. The irst national snack conference. holy Mashhad; 2013; 10-11. ##
32. Khodavardipour F, Arbab Soleimani N, Bron Y. Contamination of brucellosis in milk and cheese by Real time PCR. New Approaches in Cellular and Molecular Sciences 2023; 1: 1-9. ##
33. Abdali F, Hosseinzadeh S, Berizi E, Pourmontaseri M. Prevalence of brucella species in unpasteurized dairy products consumed in shiraz province using PCR assay. Mol Biol Res Commun 2020; 9(3): 117-21. ##
34. Moslemi E, Soltandalal MM, Beheshtizadeh Mr, Taghavi A, Kheiri Manjili H, Mahmoudi Lamouki R, et al. Detection of brucella spp. in dairy products by Real-Time PCR. Arch Clin Infect Dis 2018; 13(1): e12673. ## [DOI:10.5812/archcid.12673]
35. Asgari MH, Ahmadi E. Contamination of bovine milk with brucella spp.: a current public health menace in kurdistan province of Iran. Avicenna Journal of Clinical Microbiology and Infection 2021; 8(1): 17-22. ## [DOI:10.34172/ajcmi.2021.04]
36. Jansen W, Linard C, Noll M, Nöckler K, Al Dahouk S. Brucella-positive raw milk cheese sold on the inner European market: A public health threat due to illegal import? Food Control 2019; 100: 130-7. ## [DOI:10.1016/j.foodcont.2019.01.022]
37. Béjaoui A, Ben Abdallah I, Maaroufi A. Brucella spp. Contamination in Artisanal Unpasteurized Dairy Products: An Emerging Foodborne Threat in Tunisia . Foods 2022; 11(15): 2269. ## [DOI:10.3390/foods11152269] [PMID] []
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kalantari M, Askarpour N, Azizi K, Yousefi M, Amin M, Vahedi M et al . Investigating the Rate of Contamination of Milk and Traditional Dairy Products with Brucella Bacteria by PCR Method, Mamasani District, Fars Province, South of Iran. armaghanj 2024; 29 (2) :231-244
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3537-fa.html

کلانتری محسن، عسکرپور نسرین، عزیزی کوروش، یوسفی مسعود، امین معصومه، واحدی مظفر و همکاران.. بررسی ﻣﯿﺰان شیوع آلودگی شیر و فرآورده‌های لبنی سنتی به باکتری ﺑﺮوﺳﻼ ملی تنسیس به روش PCR، شهرستان ممسنی، استان فارس، جنوب ایران. ارمغان دانش. 1403; 29 (2) :231-244

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3537-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 2 - ( 1-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710