1- دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، fasadipsych@gmail.com 2- دانشگاه علوم پزشکی یاسوج 3- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چکیده: (104 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی بیماریهای حاد تنفسی(با تاکید بر کووید۱۹) و پیشبینی مبتلایان به کرونا بر اساس تیپهای شخصیتی، سبکهای مقابلهای و علائم وسواس فکری عملی بود. روش بررسی: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و نمونه آماری شامل دو گروه بود. گروه اول شامل 100 نفر از بیماران بستری در بیمارستانهای حضرت علی اصغر (ع) و نمازی شهر شیراز بود که به صورت تصادفی از لیست بیماران انتخاب شدند و گروه دوم نیز 100 نفر از افراد عادی بود که با گروه اول از نظر ویژگیهای جمعیت شناختی مشابهت داشتند، اما علائم بیماری کووید 19 را بروز نداده و در بیمارستان بستری نبوده اند و یا به این بیماری مبتلا نشده بودند. بدین منظور یافتههای پژوهش با استفاده از 200 آزمودنی و با استفاده از ضریب رگرسیون لوجستیک مورد تجریه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که ابعاد شخصیتی روان نژندی، گشودگی به تجربه و توافق پذیری قادر است ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی را به طور معناداری پیشبینی کند. نتایج نشان داد که سبک مقابلهای مساله مدار (به صورت منفی و معنادار)، سبک مقابلهای هیجان مدار (به صورت مثبت) و سبک مقابلهای اجتنابی (به صورت مثبت) قادر است ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی را به طور معناداری پیشبینی کند. نتیجه گیری: سرانجام اینکه نتایج نشان داد که ابعاد شست و شو، وارسی کردن و شک وسواسی قادر است ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی را به طور مثبت و معناداری پیشبینی کند.
Asadi Bidak F S, Azhdarloo M, Mosavi M A, Sahraian A. Investigation of acute respiratory diseases (with emphasis on covid-19) and prediction of corona patients based on personality types, coping styles and obsessive-compulsive symptoms. armaghanj 2025; 30 (3) URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3691-fa.html
اسدی بیدک فاطمه سادات، اژدرلو محمد، موسوی محبوبه السادات، صحرائیان علی. بررسی بیماریهای حاد تنفسی (با تاکید بر کووید۱۹) و پیشبینی مبتلایان به کرونا بر اساس تیپهای شخصیتی، سبکهای مقابلهای و علائم وسواس فکری عملی. ارمغان دانش. 1404; 30 (3)