1- دانشگاه علوم پزشکی یاسوج 2- دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، majid_majlesi@yahoo.com
چکیده: (213 مشاهده)
چکیده مقدمه و هدف: شیر و فرآورده های لبنی به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر سلامت انسان دارند وممکن است با ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی (CVD) مرتبط باشند که این ارتباط در فاز ثبت نام مطالعه کهورت دنا مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: این پژوهش مقطعی توصیفی بخشی از مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران یکی از مناطق 18گانه زیرمجموعه مطالعه کهورت پرشین در ایران است که 3630 نفر از شرکتکنندگان فاز ثبت نام در محدوده سنی 35 تا 70 سال بهعنوان جمعیت هدف از نظر ارتباط بین میزان مصرف محصولات لبنی با ابتلا بیماریهای قلبی- عروقی از طریق ارزیابی اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه بالینی حاوی اطلاعات بیماریهای قلبی-عروقی (پرفشاری خون (HT)، بیماری ایسکمیک قلبی (IHD) و سکته قلبی (HA)) و پرسشنامه بسامد خوراک با تعیین میزان مصرف محصولات لبنی مورد بررسی قرار گرفتهاند. یافتهها: میزان مصرف روزانه (gr/day) ماست، پنیر، شیرهای طعمدار، محصولات پرچرب (کره، خامه و سرشیر)، بستنی، مارگارین در افراد غیر مبتلا به HT بهطور معنیداری بیشتر از افراد مبتلابه پرفشاری خون بود (05/0>P-value ). افراد مبتلا به IHD بهطور معنیداری بیشتر از افراد غیرمبتلا دوغ مصرف مینمودند (05/0>P-value ). همچنین مشاهده گردید که میزان مصرف روزانه شیرهای طعمدار، محصولات پرچرب، بستنی، مارگارین در افراد غیرمبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی بهطور معنیداری بیشتر از افراد مبتلا به این بیماریها بوده است (05/0>P-value). مشخص گردید که مقدار مصرف روزانه محصولات پرچربدر افراد مبتلا به سکته قلبی در مقایسه با افراد غیرمبتلا به HA بیشتر بوده است (05/0>P-value). نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که مصرف بیشتر محصولات لبنی به طور کلی با کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون و سایر بیماریهای قلبی- عروقی مرتبط است. هر چند نتیجهگیری در مورد ارتباط هر یک از فرآوردههای لبنی به تنهایی با احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی نیازمند مطالعات بیشتری است.
Zade Bagheri F, Majlesi M, Hooshyari N, Majlesi M. Assessment of the Relationship Between Dairy Consumption and Cardiovascular Diseases at Enrollment in the Adult Cohort Study, Denna County Abstract. armaghanj 2025; 30 (2) URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3666-fa.html
زاده باقری فاطمه، گشاده رو کیمیا، هوشیاری ندا، مجلسی مجید. بررسی ارتباط بین مصرف محصولات لبنی با بیماریهای قلبی و عروقی در مرحله ثبتنام مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا. ارمغان دانش. 1403; 30 (2)