[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 30، شماره 2 - ( 12-1403 ) ::
جلد 30 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین مصرف محصولات لبنی با بیماری‌های قلبی و عروقی در مرحله ثبت‌نام مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا
فاطمه زاده باقری1 ، کیمیا گشاده رو1 ، ندا هوشیاری1 ، مجید مجلسی2
1- دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
2- دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، majid_majlesi@yahoo.com
چکیده:   (213 مشاهده)
چکیده
 مقدمه  و هدف: شیر و فرآورده های لبنی به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر سلامت انسان دارند و ممکن است با ابتلا به بیماری­های قلبی و عروقی (CVD) مرتبط باشند که این ارتباط در فاز ثبت نام مطالعه کهورت دنا مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: این پژوهش مقطعی توصیفی بخشی از مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران یکی از مناطق 18­گانه زیرمجموعه­ مطالعه کهورت پرشین در ایران است که 3630 نفر از شرکت­کنندگان فاز ثبت نام در محدوده سنی 35 تا 70 سال به‌عنوان جمعیت هدف از نظر ارتباط بین میزان مصرف محصولات لبنی با ابتلا بیماری‌های قلبی- عروقی از طریق ارزیابی اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه بالینی حاوی اطلاعات بیماری­های قلبی-عروقی (پرفشاری خون (HT)، بیماری ایسکمیک قلبی (IHD) و سکته قلبی (HA)) و پرسشنامه بسامد خوراک با تعیین میزان مصرف محصولات لبنی مورد بررسی قرار گرفته­اند.
یافته­ها: میزان مصرف روزانه (gr/day) ماست، پنیر، شیرهای طعم­دار، محصولات پرچرب (کره، خامه و سرشیر)، بستنی، مارگارین در افراد غیر مبتلا به HT به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد مبتلابه پرفشاری خون بود (05/0>P-value ). افراد مبتلا به IHD به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد غیر­مبتلا دوغ مصرف می­نمودند (05/0>P-value ).  همچنین مشاهده گردید که میزان مصرف روزانه شیرهای طعم­دار، محصولات پرچرب، بستنی، مارگارین در افراد غیر­مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد مبتلا به این بیماری­ها بوده است (05/0>P-value). مشخص گردید که مقدار مصرف روزانه محصولات پرچرب در افراد مبتلا به سکته قلبی در مقایسه با افراد غیر­مبتلا به HA بیشتر بوده است (05/0>P-value).
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که مصرف بیشتر محصولات لبنی به طور کلی با کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون و سایر بیماری­های قلبی- عروقی مرتبط است. هر چند نتیجه­گیری در مورد ارتباط هر یک از فرآورده­های لبنی به تنهایی با احتمال ابتلا به بیماری­های قلبی عروقی نیازمند مطالعات بیشتری است.

 
واژه‌های کلیدی:  لبنیات- بیماری­های قلبی عروقی- کهورت
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1403/5/19 | پذیرش: 1403/10/30 | انتشار: 1403/12/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zade Bagheri F, Majlesi M, Hooshyari N, Majlesi M. Assessment of the Relationship Between Dairy Consumption and Cardiovascular Diseases at Enrollment in the Adult Cohort Study, Denna County Abstract. armaghanj 2025; 30 (2)
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3666-fa.html

زاده باقری فاطمه، گشاده رو کیمیا، هوشیاری ندا، مجلسی مجید. بررسی ارتباط بین مصرف محصولات لبنی با بیماری‌های قلبی و عروقی در مرحله ثبت‌نام مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا. ارمغان دانش. 1403; 30 (2)

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3666-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 2 - ( 12-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4700