[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 30، شماره 2 - ( 12-1403 ) ::
جلد 30 شماره 2 صفحات 236-217 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین مصرف محصولات لبنی با بیماری‌های قلبی ـ عروقی در مرحله ثبت‌نام مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا
فاطمه زاده باقری1 ، کیمیا گشاده رو2 ، ندا هوشیاری3 ، مجید مجلسی4
1- گروه قلب، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
2- گروه علوم صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران،
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
4- گروه علوم صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران، ، majid_majlesi@yahoo.com
چکیده:   (1621 مشاهده)
مقدمه و هدف: شیر و فرآورده‌های لبنی به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر سلامت انسان دارند و ممکن است با ابتلا به بیماری­های قلبی ـ عروقی(CVD) مرتبط باشند، بنابراین هدف از این مطالعه تعیین و بررسی ارتباط  بین مصرف محصولات لبنی با بیماری‌های قلبی ـ عروقی در مرحله ثبت‌نام مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا بوده است.

روش بررسی: این پژوهش مقطعی ـ توصیفی بخشی از مطالعه کوهورت بالغین شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد(واقع در جنوب غربی ایران) است که به‌عنوان یکی از ۱۸ منطقه زیرمجموعه مطالعه کوهورت پرشین در کشور اجرا می‌شود. در این مطالعه، ۳۶۳۰ نفر از شرکت‌کنندگان فاز ثبت‌نام، در محدوده سنی ۳۵ تا ۷۰ سال، به ‌عنوان جمعیت هدف مورد بررسی قرار گرفتند. هدف، بررسی ارتباط بین میزان مصرف محصولات لبنی و ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی بود. برای این منظور، داده‌های جمعیت‌شناختی، پرسشنامه بالینی شامل اطلاعات مربوط به بیماری‌های قلبی ـ عروقی(فشارخون بالا [HT]، بیماری ایسکمیک قلبی[IHD] و سکته قلبی[HA]) و هم‌چنین پرسشنامه بسامد خوراک به‌منظور تعیین میزان مصرف محصولات لبنی مورد ارزیابی قرار گرفت.داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی، شاپیروویلک و من- ویتنی تجزیه و تحلیل شده­اند.

یافته­ها: میزان مصرف روزانه(گرم در روز) ماست، پنیر، شیرهای طعم­دار، محصولات پرچرب(کره، خامه و سرشیر)، بستنی، مارگارین در افراد غیر مبتلا به HT به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد مبتلا به پرفشاری خون بود(05/0>p). افراد مبتلا به IHD به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد غیر­مبتلا دوغ مصرف می­نمودند(05/0>p). هم‌چنین مشاهده گردید که میزان مصرف روزانه شیرهای طعم­دار، محصولات پرچرب، بستنی، مارگارین در افراد غیر­مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد مبتلا به این بیماری­ها بوده است(05/0>p). مشخص گردید که مقدار مصرف روزانه محصولات پرچرب در افراد مبتلا به سکته قلبی در مقایسه با افراد غیر­مبتلا به HA بیشتر بوده است(05/0>p).
 
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که مصرف بیشتر محصولات لبنی به طور کلی با کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون و سایر بیماری­های قلبی- عروقی مرتبط است. هر چند نتیجه­گیری در مورد ارتباط هر یک از فرآورده­های لبنی به تنهایی با احتمال ابتلا به بیماری­های قلبی ـ عروقی نیازمند پژوهش‌های بیشتری است.


 
واژه‌های کلیدی: لبنیات، بیماری­های قلبی ـ عروقی، کهورت
متن کامل [PDF 832 kb]   (113 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1403/5/19 | پذیرش: 1403/10/30 | انتشار: 1403/12/14
فهرست منابع
1. REFERENCES
2. Sharma K, Mogensen KM, Robinson MK. Pathophysiology of critical illness and role of nutrition. Nutrition in Clinical Practice 2019; 34(1): 12-22.## [DOI:10.1002/ncp.10232] [PMID]
3. O'Connell ML, Coppinger T, McCarthy AL. The role of nutrition and physical activity in frailty: A review. linical Nutrition ESPEN 2020; 35: 1-11. ## [DOI:10.1016/j.clnesp.2019.11.003] [PMID]
4. Malmir H, Larijani B, Esmaillzadeh A. Consumption of milk and dairy products and risk of osteoporosis and hip fracture: a systematic review and Meta-analysis. Critical Reviews in Food Science and Nutrition 2020; 60(10): 1722-37. ## [DOI:10.1080/10408398.2019.1590800] [PMID]
5. Babio N, Becerra‐Tomás N, Nishi SK, López‐González L, Paz‐Graniel I, García‐Gavilán J, et al. Total dairy consumption in relation to overweight and obesity in children and adolescents: A systematic review and meta‐analysis. Obesity Reviews 2022; 23: e13400. ## [DOI:10.1111/obr.13400] [PMID]
6. Rabiei S, Zahedi M, Abtahi M, Doustmohammadian A, Dadkhah M, Zoghi T, et al. Consumption of milk and dairy products in Iranian population; barriers and facilitators. Clinical Nutrition Open Science 2021; 38: 1-23. ## [DOI:10.1016/j.nutos.2021.05.002]
7. Piché ME, Tchernof A, Després JP. Obesity phenotypes, diabetes, and cardiovascular diseases. Circulation Research 2020; 126(11): 1477-500. ## [DOI:10.1161/CIRCRESAHA.120.316101] [PMID]
8. Colpani V, Baena CP, Jaspers L, Van Dijk GM, Farajzadegan Z, Dhana K, et al. Lifestyle factors, cardiovascular disease and all-cause mortality in middle-aged and elderly women: a systematic review and meta-analysis. European Journal of Epidemiology 2018; 33(9): 831-45. ## [DOI:10.1007/s10654-018-0374-z] [PMID]
9. Thomas H, Diamond J, Vieco A, Chaudhuri S, Shinnar E, Cromer S, et al. Global atlas of cardiovascular disease. Glob Heart 2018; 13(3): 143-63. ## [DOI:10.1016/j.gheart.2018.09.511] [PMID]
10. Ma LY, Chen WW, Gao RL, Liu LS, Zhu ML, Wang YJ, et al. China cardiovascular diseases report 2018: an updated summary. Journal of Geriatric Cardiology: JGC 2020;17(1): 1. ##
11. Roth GA, Mensah GA, Johnson CO, Addolorato G, Ammirati E, Baddour LM, et al. Global burden of cardiovascular diseases and risk factors, 1990-2019: update from the GBD 2019 study. Journal of the American College of Cardiology 2020; 76(25): 2982-3021. ##
12. Yu E, Malik VS, Hu FB. Cardiovascular disease prevention by diet modification: JACC health promotion series. Journal of the American College of Cardiology 2018; 72(8): 914-26. ## [DOI:10.1016/j.jacc.2018.02.085] [PMID] []
13. Kondo K, Miura K, Tanaka-Mizuno S, Kadota A, Arima H, Okuda N, Fujiyoshi A, Miyagawa N, Yoshita K, Okamura T, Okayama A. Cardiovascular Risk Assessment Chart by Dietary Factors in Japan. Circulation Journal. 2019; 83(6):1254-60. ## [DOI:10.1253/circj.CJ-18-1002] [PMID]
14. Sellem L, Srour B, Jackson KG, Hercberg S, Galan P, Kesse-Guyot E, et al. Consumption of dairy products and CVD risk: results from the French prospective cohort NutriNet-Santé. British Journal of Nutrition 2022; 127(5): 752-62. ## [DOI:10.1017/S0007114521001422] [PMID]
15. Gibson RA, Makrides M, Smithers LG, Voevodin M, Sinclair AJ. The effect of dairy foods on CHD: a systematic review of prospective cohort studies. British Journal of Nutrition 2009; 102(9): 1267-75. ## [DOI:10.1017/S0007114509371664] [PMID]
16. Soedamah-Muthu SS, Ding EL, Al-Delaimy WK, Hu FB, Engberink MF, Willett WC, et al. Milk and dairy consumption and incidence of cardiovascular diseases and all-cause mortality: dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. The American Journal of Clinical Nutrition 2011; 93(1): 158-71. ## [DOI:10.3945/ajcn.2010.29866] [PMID] []
17. Soedamah-Muthu SS, Verberne LD, Ding EL, Engberink MF, Geleijnse JM. Dairy consumption and incidence of hypertension: a dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. Hypertension 2012; 60(5): 1131-7. ## [DOI:10.1161/HYPERTENSIONAHA.112.195206] [PMID]
18. Ralston R, Lee J, Truby H, Palermo C, Walker K. A systematic review and meta-analysis of elevated blood pressure and consumption of dairy foods. Journal of Human Hypertension 2012; 6(1): 3-13. ## [DOI:10.1038/jhh.2011.3] [PMID]
19. Huth P, DiRienzo D, Miller G. Major scientific advances with dairy foods in nutrition and health. Journal of Dairy Science 2006; 89(4): 1207-21. ## [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72190-7] [PMID]
20. Golzarand M, Bahadoran Z, Mirmiran P, Azizi F. The association of dairy products consumption and the risk of hypertension in Tehranian adults: Tehran lipid and glucose study. Pajoohande 2015; 19(6): 287-93. ##
21. Taghizadeh S, Abbasalizad Farhangi M, Poorali F. Correlation between blood pressure, body mass index, life style and dietary habits in children and adolescents aged 6 to 18 years in Tabriz, Iran. The Journal of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences 2020; 28(2): 2399-410. ## [DOI:10.18502/ssu.v28i2.3479]
22. Fontecha J, Calvo MV, Juarez M, Gil A, Martínez-Vizcaino V. Milk and dairy product consumption and cardiovascular diseases: an overview of systematic reviews and meta-analyses. Advances in Nutrition 2019;10(suppl_2): S164-S89. ## [DOI:10.1093/advances/nmy099] [PMID] []
23. Robertson-Laxton L, Furness W. Management of cardiovascular disease in the elderly: a review of the Canadian cardiovascular society consensus conference. Nursing Clinics 2004; 39(4): 863-72. ## [DOI:10.1016/j.cnur.2004.07.005] [PMID]
24. Taghaddosi M, Afazel MR, Seyedi M. A survey on the relation of dietary habits to ischemic heart diseases. Razi Journal of Medical Sciences 2007; 4(54): 53-62. ##
25. Mullie P, Pizot C, Autier P. Daily milk consumption and all-cause mortality, coronary heart disease and stroke: a systematic review and meta-analysis of observational cohort studies. BMC Public Health 2016; 16(1): 1-8. ## [DOI:10.1186/s12889-016-3889-9] [PMID] []
26. Monahan F, Sands JK, Marek JF, Neighbors M, Phipps WJ. Medical-surgical nursing: Health and illness perspectives. 7th ed. Philadelphia: Mosby; 2002. ##
27. Hosseinpanah F, Barzin M, Eskandary PS, Mirmiran P, Azizi F. Trends of obesity and abdominal obesity in Tehranian adults: a cohort study. BMC Public Health 2009; 9(1): 1-9. ## [DOI:10.1186/1471-2458-9-426] [PMID] []
28. Etaat M, Tabatabaye Z, Motamed Jahromi S, Yosefi P, Sedigh S, Tajiki S. Predictors of Blood Pressure in Iranian Women- A Narrative Review. The Journal of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences 2020; 28(8): 2889-904. ## [DOI:10.18502/ssu.v28i8.4448]
29. Heidari Z, Fard NRP, Clark CC, Haghighatdoost F. Dairy products consumption and the risk of hypertension in adults: An updated systematic review and dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases 2021; 31(7):1962-75. ## [DOI:10.1016/j.numecd.2021.02.033] [PMID]
30. Chen Z, Ahmed M, Ha V, Jefferson K, Malik V, Ribeiro PA, et al. Dairy product consumption and cardiovascular health: a systematic review and meta-analysis of prospective cohort studies. Advances in Nutrition 2022; 13(2): 439-54. ## [DOI:10.1093/advances/nmab118] [PMID] []
31. Maleki TE, Rezaei H, Hamishehkar H, Gharekhani A, Ghaffari S, Shaseb E, et al. The evaluation of hypertension control in patients with hypertension and concomitant cardiovascular disease. Depiction of Health 2019; 10(2): 93-100. ##
32. Safaei H, Amini M. Quality of control and treatment of blood pressure in type 2 diabetes patient with hypertension. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2007; 9(3): 235-41. ##
33. Lollo PC, Morato PN, Moura CS, Almada CN, Felicio TL, Esmerino EA, et al. Hypertension parameters are attenuated by the continuous consumption of probiotic Minas cheese. Food Research International 2015; 76: 611-7. ## [DOI:10.1016/j.foodres.2015.07.015] [PMID]
34. Oliveros E, Patel H, Kyung S, Fugar S, Goldberg A, Madan N, et al. Hypertension in older adults: Assessment, management, and challenges. Clinical Cardiology 2020; 43(2): 99-107. ## [DOI:10.1002/clc.23303] [PMID] []
35. Giosuè A, Calabrese I, Vitale M, Riccardi G, Vaccaro O. Consumption of dairy foods and cardiovascular disease: A systematic review. Nutrients 2022; 14(4): 831. ## [DOI:10.3390/nu14040831] [PMID] []
36. Helal A, Tagliazucchi D. Peptidomics profile, bioactive peptides identification and biological activities of six different cheese varieties. Biology 2023; 12(1): 78. ## [DOI:10.3390/biology12010078] [PMID] []
37. Hu MJ, Tan JS, Gao XJ, Yang JG, Yang YJ. Effect of cheese intake on cardiovascular diseases and cardiovascular biomarkers. Nutrients 2022; 14(14): 2936##. [DOI:10.3390/nu14142936] [PMID] []
38. Wu Y, Sheng H, Dai N, Gu Y, Zhang N, Cui L, et al. Relationship between dairy and product consumption and the high-risk of cardiovascular diseases of 35-75 years old residents in 6 districts of Jiangsu Province from 2015 to 2017. Wei Sheng yan jiu= Journal of Hygiene Research 2022; 51(6): 975-80. ##
39. Bhupathi V, Mazariegos M, Cruz Rodriguez JB, Deoker A. Dairy intake and risk of cardiovascular disease. Current Cardiology Reports. 2020; 22(3): 1-6. ## [DOI:10.1007/s11886-020-1263-0] [PMID]
40. Astrup A, Magkos F, Bier DM, Brenna JT, de Oliveira Otto MC, Hill JO, et al. Saturated fats and health: a reassessment and proposal for food-based recommendations: JACC state-of-the-art review. Journal of the American College of Cardiology 2020; 76(7): 844-57. ## [DOI:10.1016/j.jacc.2020.05.077] [PMID]
41. Maleki A, Ashjaearvan M, Karimi A. Multifactorial analysis of dietary patterns in healthy and coronary artery disease patients: brief report. Tehran Univ Med J 2015; 73(1): 65-69. ##
42. Vahid Moghadam F, Elhami Rad A. Biological effects of bioactive peptides in dairy products on the health of cardiovascular systems. The First National Conference on Snacks, 2013, Mashhad. https://civilica.com/doc/267468. ##
43. Ghotboddin S, Bahadoran Z, Mirmiran P, Nakhoda K, Azizi F. The association between dairy intake and its nutrients with metabolic syndrome and its components.Iranian Journal of Indocrinology and Metabolism. 2014, 1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zadeh Bagheri F, Goshadehrou K, Houshyari N, Majlesi M. Assessment of the Relationship Between Dairy Consumption and Cardiovascular Diseases at Enrollment in the Adult Cohort Study, Denna County. armaghanj 2025; 30 (2) :217-236
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3666-fa.html

زاده باقری فاطمه، گشاده رو کیمیا، هوشیاری ندا، مجلسی مجید. بررسی ارتباط بین مصرف محصولات لبنی با بیماری‌های قلبی ـ عروقی در مرحله ثبت‌نام مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا. ارمغان دانش. 1403; 30 (2) :217-236

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3666-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 2 - ( 12-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4725