[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 30، شماره 2 - ( 12-1403 ) ::
جلد 30 شماره 2 صفحات 236-217 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین مصرف محصولات لبنی با بیماری‌های قلبی ـ عروقی در مرحله ثبت‌نام مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا
فاطمه زاده باقری1 ، کیمیا گشاده رو2 ، ندا هوشیاری3 ، مجید مجلسی4
1- گروه قلب، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
2- گروه علوم صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران،
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
4- گروه علوم صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران، ، majid_majlesi@yahoo.com
چکیده:   (1221 مشاهده)
مقدمه و هدف: شیر و فرآورده‌های لبنی به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر سلامت انسان دارند و ممکن است با ابتلا به بیماری­های قلبی ـ عروقی(CVD) مرتبط باشند، بنابراین هدف از این مطالعه تعیین و بررسی ارتباط  بین مصرف محصولات لبنی با بیماری‌های قلبی ـ عروقی در مرحله ثبت‌نام مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا بوده است.

روش بررسی: این پژوهش مقطعی ـ توصیفی بخشی از مطالعه کوهورت بالغین شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد(واقع در جنوب غربی ایران) است که به‌عنوان یکی از ۱۸ منطقه زیرمجموعه مطالعه کوهورت پرشین در کشور اجرا می‌شود. در این مطالعه، ۳۶۳۰ نفر از شرکت‌کنندگان فاز ثبت‌نام، در محدوده سنی ۳۵ تا ۷۰ سال، به ‌عنوان جمعیت هدف مورد بررسی قرار گرفتند. هدف، بررسی ارتباط بین میزان مصرف محصولات لبنی و ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی بود. برای این منظور، داده‌های جمعیت‌شناختی، پرسشنامه بالینی شامل اطلاعات مربوط به بیماری‌های قلبی ـ عروقی(فشارخون بالا [HT]، بیماری ایسکمیک قلبی[IHD] و سکته قلبی[HA]) و هم‌چنین پرسشنامه بسامد خوراک به‌منظور تعیین میزان مصرف محصولات لبنی مورد ارزیابی قرار گرفت.داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی، شاپیروویلک و من- ویتنی تجزیه و تحلیل شده­اند.

یافته­ها: میزان مصرف روزانه(گرم در روز) ماست، پنیر، شیرهای طعم­دار، محصولات پرچرب(کره، خامه و سرشیر)، بستنی، مارگارین در افراد غیر مبتلا به HT به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد مبتلا به پرفشاری خون بود(05/0>p). افراد مبتلا به IHD به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد غیر­مبتلا دوغ مصرف می­نمودند(05/0>p). هم‌چنین مشاهده گردید که میزان مصرف روزانه شیرهای طعم­دار، محصولات پرچرب، بستنی، مارگارین در افراد غیر­مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد مبتلا به این بیماری­ها بوده است(05/0>p). مشخص گردید که مقدار مصرف روزانه محصولات پرچرب در افراد مبتلا به سکته قلبی در مقایسه با افراد غیر­مبتلا به HA بیشتر بوده است(05/0>p).
 
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که مصرف بیشتر محصولات لبنی به طور کلی با کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون و سایر بیماری­های قلبی- عروقی مرتبط است. هر چند نتیجه­گیری در مورد ارتباط هر یک از فرآورده­های لبنی به تنهایی با احتمال ابتلا به بیماری­های قلبی ـ عروقی نیازمند پژوهش‌های بیشتری است.


 
واژه‌های کلیدی: لبنیات، بیماری­های قلبی ـ عروقی، کهورت
متن کامل [PDF 832 kb]   (17 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1403/5/19 | پذیرش: 1403/10/30 | انتشار: 1403/12/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zadeh Bagheri F, Goshadehrou K, Houshyari N, Majlesi M. Assessment of the Relationship Between Dairy Consumption and Cardiovascular Diseases at Enrollment in the Adult Cohort Study, Denna County. armaghanj 2025; 30 (2) :217-236
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3666-fa.html

زاده باقری فاطمه، گشاده رو کیمیا، هوشیاری ندا، مجلسی مجید. بررسی ارتباط بین مصرف محصولات لبنی با بیماری‌های قلبی ـ عروقی در مرحله ثبت‌نام مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا. ارمغان دانش. 1403; 30 (2) :217-236

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3666-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 2 - ( 12-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4725