[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 3 - ( 2-1402 ) ::
جلد 28 شماره 3 صفحات 385-371 برگشت به فهرست نسخه ها
آمادگی روده بزرگ برای کولونوسکوپی با پیدرولاکس تولید ایران، با و بدون شربت سناگراف در دو مرکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مهوش علیزاده نایینی1 ، آرش مولوی1 ، محمد قربانی2 ، فرناز بنایی 3
1- گروه تخصصی بیماری‌های داخلی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
3- گروه تخصصی بیماری‌های داخلی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، dr.banaee@gmail.com
چکیده:   (307 مشاهده)
زمینه و هدف: کولونوسکوپی روش اصلی بررسی روده بزرگ می‌باشد. آمادگی قابل قبول روده، نقش مؤثری برای بررسی داخل روده دارد. تشخیص و درمان پلیپ و یا ضایعات بدون برآمدگی کولون مانند اشکالات عروقی و پلیپ‌های دندانه‌ای به میزان تمیزی روده در زمان ارزیابی وابسته می‌باشد. از طرف دیگر آمادگی ناکافی باعث سخت‌تر شدن ارزیابی، ناتمام ماندن ارزیابی، افزایش زمان انجام کولونوسکوپی و نیاز به تکرار پروسیجر می­شود و این امر باعث افزایش هزینه می­شود. لذا هدف از این مطالعه تعیین و آمادگی روده بزرگ برای کولونوسکوپی با پیدرولاکس تولید ایران با و بدون شربت سناگراف در دو مرکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی آینده‌نگر دوسوکور که در سال 1396 بر روی 273 نفر بیمار نیازمند به کولونوسکوپی غیر اورژانس مراجعه کننده به درمانگاه‌های شهید مطهری و شهید فقیهی انجام شد، 227 نفر به صورت انتخاب تصادفی در دو گروه دارو(111نفر) و کنترل(116) دسته بندی شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. تأثیراضافه نمودن سناگراف به پیدرولاکس تولید ایران با پیدرولاکس همراه با دارونما بر میزان آمادگی روده (بر اساس نمره دهی اوتاوا) در بیماران واجد شرایط (20تا 78 ساله) که حاضر به ورود در مطالعه بودند، بررسی و مقایسه شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آماری من ویتنی و کروسکال والیس و مجذور کای   تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته‌ها: میانگین نمره تمیزی روده در کل و نیز به تفکیک قسمت­های مختلف، در گروه دارو، کمتر از گروه کنترل بود که موید آمادگی بهتر می‌باشد(001/0=p). در مقایسه با افراد مسن تر، جوان‌ترها روده تمیزتری داشتند(001/0=p). میزان آمادگی روده در بیماران خانم نیز بهتر از آقایان بود(001/0=p). زمان رفت از رکتوم تا سکوم و زمان برگشت از سکوم تا رکتوم نیز به طور معنی­داری، کمتر از گروه کنترل بود (001/0=p). عوارض جانبی مهمی در دو گروه مشاهده نشد.
 
نتیجه‌گیری: افزودن سنا به پلی­اتیلن گلایگل(پگ) ایرانی قبل از انجام کولونوسکپی، باعث افزایش آمادگی روده و کاهش زمان کولونوسکوپی میگردد، بدون آنکه عارضه جانبی بیشتری ایجاد نماید.


واژه‌های کلیدی: کولونوسکوپی، آمادگی روده، اوتاوا، پلی اتیلن گلیکول، سناگراف
متن کامل [PDF 572 kb]   (45 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی-داخلی
دریافت: 1401/12/22 | پذیرش: 1402/3/7 | انتشار: 1402/3/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh Nayini M, Molvi A, Ghorbani M, Banaei F. Two Centers Affiliated to Shiraz University of Medical Sciences. armaghanj 2023; 28 (3) :371-385
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3458-fa.html

علیزاده نایینی مهوش، مولوی آرش، قربانی محمد، بنایی فرناز. آمادگی روده بزرگ برای کولونوسکوپی با پیدرولاکس تولید ایران، با و بدون شربت سناگراف در دو مرکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز. ارمغان دانش. 1402; 28 (3) :371-385

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3458-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 3 - ( 2-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570