1- گروه میکروبیولوژی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران 2- گروه ژنتیک، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، khalil.khashei2016@gmail.com
چکیده: (2019 مشاهده)
زمینه و هدف: افزایش مصرف غذا در خارج از منزل در جوامع مختلف خطر انتقال میکروارگانیسمهای بیماریزا منتقله از غذا را به عنوان یک مشکل بهداشت جهانی مطرح کرده است. روشهای تایپینگ ملکولی نظیر Rep-PCR الگوهای DNA برای تمایز و شناسایی سویههای بیماریزا را فراهم مینمایند. هدف از این مطالعه بررسی دقت روش انگشتنگاری ملکولی مبتنی بر توالیهای تکرار شونده (Rep-PCR)، در تعیین قرابت بین ایزولههای مختلف انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از گوشت گوساله به عنوان عامل عفونتهای ناشی از غذا بود.
روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال 1397انجام شد. 80 نمونه گوشت با روشهای بیوشمیایی و ملکولی از نظر وجود انتروکوکوس فاسیوم مورد بررسی قرار گرفتند و الگوی ملکولی قطعات DNAبراساس حضور یا غیاب باندها و اندازه آنها در ژل الکتروفورزیس مشخص شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آزمونهای ضریب همبستگی کوفنتیک تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: از میان 80 نمونه گوشت گوساله مورد مطالعه، 66 نمونه(5/82 درصد) آلوده به انتروکوک شناسایی شد که تعداد30 نمونه(45/45 درصد) آلوده به انتروکوکوس فاسیوم بود. بر اساس دستهبندی ژنتیکی به روش Rep-PCR، 30 ایزوله انتروکوکوس فاسیوم در 18 پروفایل قرار گرفتند. قرار گرفتن ایزولهها مورد مطالعه در چند زیر گروه نشانگر قدرت تمایز قابل قبول تکنیک Rep-PCR در ژنوتایپینگ انتروکوکوس فاسیوم میباشد.
نتایج تحقیق حاضر نشان داد که روش Rep-PCR، روشی ساده، سریع و با قدرت تفرق بالایی جهت توصیف تنوع ژنتیکی سویههای انتروکوکوس فاسیوم میباشد.
Radmehr M, Khashei Varnamkhasti K, Tajbakhsh E. Accuracy of REP-PCR Method in Genotyping of Enterococcus faecium Isolated From Red Meat as a Cause of Foodborne Infections. armaghanj 2021; 26 (1) :104-116 URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2739-fa.html
رادمهر محمد رضا، خاشعی خلیل، تاج بخش الهه. دقت روش REP-PCR در ژنوتایپینگ ایزولههای انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از گوشت قرمز به عنوان عامل عفونتهای ناشی از غذا. ارمغان دانش. 1400; 26 (1) :104-116