ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست درختان راش و بلوط
|
رویا فضلی1، نورالدین نظرنژاد، محمدعلی ابراهیمزاده، سید مجید ذبیحزاده |
1- ، F_wood.paper@yahoo.com |
|
چکیده: (4700 مشاهده) |
چکیده
زمینه و هدف: ترکیبات آنتیاکسیدانی از شیوع بیماریهای مزمن و تخریب بسیاری از مواد غذایی جلوگیری میکنند، هدف این مطالعه ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست درختان راش و بلوط بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، پس از تهیه پوست درختان راش و بلوط، عصارههای استنی به روش سوکسوله استخراج شدند. ابتدا میزان فنل و فلاونوئید تام عصارهها اندازهگیری شده و سپس برای ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی عصارههای استخراج شده از سه روش دیفنیلپیکریلهیدرازیل، قدرت احیاکنندگی و نیتریکاکساید استفاده شد.
یافتهها: میزان فنل در پوست درخت راش بیشتر و فلاونوئید در بلوط بیشتر بود. نتایج آزمون به داماندازی رادیکالهای آزاد دیفنیلپیکریل هیدرازیل نشان داد که غلظت مهار50 درصد در عصاره استنی پوست درختان راش و بلوط به ترتیب 92/19 و 33/7 میکروگرم بر میلیلیتر بود. همچنین عصاره راش قدرت احیاکنندگی بیشتری نسبت به بلوط داشت. در آزمون به داماندازی نیتریکاکساید، غلظت مهار50 درصد در عصاره استنی راش 98/23 و در عصاره بلوط 92/90 میکروگرم بر میلیلیتر محاسبه شد.
نتیجهگیری: عصاره استنی پوست درختان در سه مدل مورد مطالعه، سطوح مختلفی از فعالیت آنتیاکسیدانی را نشان دادند. عصاره راش فعالیت آنتیاکسیدانی بهتری نسبت به عصاره بلوط داشت.
واژههای کلیدی: فعالیت آنتیاکسیدانی، فنل، فلاونوئید، راش، بلوط |
|
واژههای کلیدی: واژههای کلیدی: فعالیت آنتیاکسیدانی، فنل، فلاونوئید، راش، بلوط |
|
متن کامل [PDF 642 kb]
(1330 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/2/8 | پذیرش: 1394/2/8 | انتشار: 1394/2/8
|
|
|
|