چکیده
زمینه و هدف: ترکیبات آنتیاکسیدانی از شیوع بیماریهای مزمن و تخریب بسیاری از مواد غذایی جلوگیری میکنند، هدف این مطالعه ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست درختان راش و بلوط بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، پس از تهیه پوست درختان راش و بلوط، عصارههای استنی به روش سوکسوله استخراج شدند. ابتدا میزان فنل و فلاونوئید تام عصارهها اندازهگیری شده و سپس برای ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی عصارههای استخراج شده از سه روش دیفنیلپیکریلهیدرازیل، قدرت احیاکنندگی و نیتریکاکساید استفاده شد.
یافتهها: میزان فنل در پوست درخت راش بیشتر و فلاونوئید در بلوط بیشتر بود. نتایج آزمون به داماندازی رادیکالهای آزاد دیفنیلپیکریل هیدرازیل نشان داد که غلظت مهار50 درصد در عصاره استنی پوست درختان راش و بلوط به ترتیب 92/19 و 33/7 میکروگرم بر میلیلیتر بود. همچنین عصاره راش قدرت احیاکنندگی بیشتری نسبت به بلوط داشت. در آزمون به داماندازی نیتریکاکساید، غلظت مهار50 درصد در عصاره استنی راش 98/23 و در عصاره بلوط 92/90 میکروگرم بر میلیلیتر محاسبه شد.
نتیجهگیری: عصاره استنی پوست درختان در سه مدل مورد مطالعه، سطوح مختلفی از فعالیت آنتیاکسیدانی را نشان دادند. عصاره راش فعالیت آنتیاکسیدانی بهتری نسبت به عصاره بلوط داشت.
واژههای کلیدی: فعالیت آنتیاکسیدانی، فنل، فلاونوئید، راش، بلوط
Fazli R, Nazarnezhad N, Ebrahimzadeh M, Zabihzadeh M. Evaluation of the Antioxidant capacities and Total Phenolic Contents of beech and oak Barks. armaghanj 2013; 18 (2) :137-145 URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-372-fa.html
فضلی رویا، نظرنژاد نورالدین، ابراهیمزاده محمدعلی، ذبیحزاده سید مجید. ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست درختان راش و بلوط. ارمغان دانش. 1392; 18 (2) :137-145