[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 30، شماره 2 - ( 12-1403 ) ::
جلد 30 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر متقابل زمان های روز و شستشوی دهان با محلول کربوهیدرات و کافئین بر زمان رسیدن به واماندگی، فاکتور التهابی CRP و قدرت عضلانی زنان ورزشکار
نادیا خورشیدیان1 ، عبدالصالح زر2 ، حمیدرضا صادقی پور1
1- دانشگاه خلیج فارس
2- دانشگاه خلیج فارس ، Salehzar@pgu.ac.ir
چکیده:   (510 مشاهده)
زمینه و هدف: از دهان‌شویه کربوهیدرات و کافئین جهت ارتقا عملکرد ورزشی استفاده می‌شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر متقابل زمان‌های روز و شستشوی دهان با محلول دهان‌شویه کربوهیدرات و کافئین بر زمان رسیدن به واماندگی، CRP و قدرت عضلانی زنان ورزشکار بود.
روش بررسی:تعداد 24 نفر از زنان ورزشکار با دامنه سنی 20 تا 40 سال به‌عنوان نمونه تحقیق به‌صورت در دسترس انتخاب و به‌طور تصادفی در دو گروه تجربی (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. هر دو گروه یک‌بار در زمان 8 صبح و یک‌بار در زمان6 عصر در آزمون وامانده ساز بروس شرکت و در یک طرح یکسو کور گروه تجربی 25 سی‌سی ترکیب محلول 6 درصد گلوکز+2/1 درصد کافئین، گروه کنترل 25 سی‌سی محلول آب مقطر را در فاصله 30 دقیقه قبل از شروع آزمون هر 15 دقیقه یک‌بار به مدت 10 ثانیه در دهان قرقره کردند و بیرون ریختند. زمان رسیدن به واماندگی، فاکتور التهابی CRP و قدرت عضلانی در دو نوبت صبح و عصر اندازه‌گیری و از آنالیز واریانس با اندازه‌های مکرر جهت تجزیه ‌و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت.
یافته‌ها:در دو متغیر زمان رسیدن به واماندگی و قدرت عضلانی تفاوت معناداری بین گروه تجربی و دارونما و در دو زمان صبح و عصر مشاهده نشد (P≥0.05). بااین‌حال اثر زمان‌ بر متغیر CRP معنادار بود (006/0p=بدین صورت که میزان CRP در زمان بعد از تمرین صبح نسبت به زمان پایه (ناشتا) کاهش داشته و در زمان تمرین عصر نیز کاهش بیشتری یافته بود. اثر تعاملی بین زمان و گروه معنادار بود (03/0p=بدین صورت که کاهش CRP در گروه تجربی در هر سه زمان (پایه و صبح و عصر) نسبت به گروه کنترل در هر سه زمان کاهش معنادار داشت و تأثیر گروه بر متغیر CRP معنادار بود (05/0p=و میزان کاهش CRP در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل به صورت معنادار کاهش یافت (01/0p=).
نتیجه‌گیریبه نظر می‌رسد محلول ترکیبی کربوهیدرات و کافئین می‌تواند فاکتورالتهابی CRP را به‌طور معناداری تحت تأثیر قرار دهد که این تأثیر در زمان عصر بیشتر می‌باشد. این استراتژی می‌تواند جهت ارتقا سطح سلامت ورزشکاران زن مورداستفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: زمان‌های روز، کربوهیدرات، کافئین، زمان رسیدن به واماندگی، CRP، قدرت عضلانی، زنان ورزشکار
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1403/7/28 | پذیرش: 1403/12/4 | انتشار: 1403/12/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khorshidian N, Zar A, Sadeghipour H. The Interaction Effect of Time of Day and Mouth Rinsing with Carbohydrate and Caffeine Solution on Time to Exhaustion, Inflammatory Marker CRP, and Muscle Strength in Female Athletes. armaghanj 2025; 30 (2)
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3706-fa.html

خورشیدیان نادیا، زر عبدالصالح، صادقی پور حمیدرضا. اثر متقابل زمان های روز و شستشوی دهان با محلول کربوهیدرات و کافئین بر زمان رسیدن به واماندگی، فاکتور التهابی CRP و قدرت عضلانی زنان ورزشکار. ارمغان دانش. 1403; 30 (2)

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3706-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 2 - ( 12-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710