گزارش یک مورد از تظاهر غیر معمول از لوپوس اریتماتوز منتشر
احمد علی خانی ، عبدالرسول جوان ، خدیجه قنبریان
مقدمه و هدف: لوپوس اریتماتوز منتشر یک بیماری با علت ناشناخته می باشد که در آن بافتها و سلولها به وسیله اوتوآنتی بادیهای پاتوژن و کمپلکسهای ایمنی دچار آسیب می شوند. 90 درصد موارد ابتلا در زنان دیده می شود. یکی از ارگانهای درگیر در این بیماری قلب می باشد و شایع ترین تظاهر درگیری قلب پریکاردیت است و گرفتاری میوکارد معمولا غیر معمول است. این بیماری گاهی به شکل تب با علت ناشناخته تظاهر می نماید. تشخیص بیماری با یافتن معیارهای بیماری همراه با آنتی بادیهای موجود در سرم تایید می شود. معرفی بیمار: بیمار خانم 39 ساله ای است که با تب، لرز و درد در تمام شکم از 25 روز قبل از بستری مواجه بوده است درد مفاصل و گاهی تنگی نفس خفیف شبانه نیز داشته است. در معاینه، تب همراه با تاکیکاردی بوده و فشار قسمت فوقانی راست شکم باعث درد می شد. سونوگرافی سیتی اسکن شکم نرمال و در عکس سینه اندازه قلب در بیشترین حد نرمال بود. در خون محیطی کاهش سلولهای سفید خون داشت و اکوکاردیوگرافی شواهد گرفتاری میوکارد را مطرح نمود. با شروع کاپتوپریل پس از 48 ساعت تب بیمار قطع و علایم کاهش یافت و سرولوژی از نظر لوپوس مثبت شد. نتیجه گیری: میوکاردیت در بیماری لوپوس می تواند بدون علامت واضح بالینی بوده و علایم سیستمیک بیمار تنها به کاپتوپریل پاسخ دهد.
واژه‌های کلیدی: لوپوس اریتماتوس سیستم
دریافت: 1394/3/23 | پذیرش: 1394/3/23 | انتشار: 1394/3/23

Alikhani A, Javan A, Ghanbarian K. Atypical Presentation of Systemic lupus Erythematous,a Case Report. armaghanj 2004; 8 (4) :65-70

علی خانی احمد، جوان عبدالرسول، قنبریان خدیجه. گزارش یک مورد از تظاهر غیر معمول از لوپوس اریتماتوز منتشر. ارمغان دانش. 1382; 8 (4) :65-70