[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 11، شماره 4 - ( 10-1385 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 71-63 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیرعصاره خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس عــامـل اصلـی پـوسیـدگـی دنـدان
دکتر اشرف سیدی 1، شهربانو عسگریان ، حکیمه خلیفه برازجانی ، جمشید کهن‌طب
1- ، drsayyedi@yahoo.com
چکیده:   (4684 مشاهده)
چکیده: مقدمه و هدف: احتمالاً پوسیدگی دندان شایع‌ترین عفونت باکتریایی در انسان است که اصلی‌ترین عامل شروع کننده آن استرپتوکوک میوتانس می‌باشد. تحقیقات نشان داده است که بعضی از مواد غذایی می‌توانند با جلوگیری از رشد استرپتوکوک میوتانس مانع از ایجاد از پوسیدگی دندان گردند. هدف از انجام این تحقیق تعیین تأثیر عصاره خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس عامل اصلی پوسیدگی دندان می‌باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک تحقیق تجربی است که در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با همکاری بخش میکروبیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1384 انجام شد. در این مطالعه اثر خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس در محیط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. جهت انجام این پژوهش پس از کشت استرپتوکوک میوتانس، محیط‌های کشت حاوی خرما با استفاده از میوه ، شیره و عصاره خرما با غلظت‌های مختلف تهیه گردید و میکروارگانیسم استرپتوکوک میوتانس در این محیط‌ها کشت داده شد. یافته‌ها: پس از 24 ساعت استرپتوکوک میوتانس در محیط‌های با غلظت کم خرما رشد اندکی داشت، ولی با افزایش غلظت خرما میکروارگانیسم‌ها قادر به رشد در محیط کشت نبودند. نتیجه‌گیری: با توجه به نقش بازدارندگی خرما از رشد استرپتوکوک میوتانس می‌توان خرما را به عنوان یک ماده غذایی پیشگیری کننده از ایجاد پوسیدگی معرفی نمود. واژه‌های کلیدی: پوسیدگی دندان، عصاره خرما، استرپتوکوک میوتانس
واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی: پوسیدگی دندان، عصاره خرما، استرپتوکوک میوتانس
متن کامل [PDF 143 kb]   (1526 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/3/12 | پذیرش: 1394/3/12 | انتشار: 1394/3/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sayyedi A, Asgarian S, Khalifeh Borazjani H, Kohanteb J. Effect of Date Extract on Growth of Mutans Streptococci, the Most Important Factor of Dental Caries. armaghanj 2007; 11 (4) :63-71
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-702-fa.html

سیدی دکتر اشرف، عسگریان شهربانو، خلیفه برازجانی حکیمه، کهن‌طب جمشید. تأثیرعصاره خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس عــامـل اصلـی پـوسیـدگـی دنـدان . ارمغان دانش. 1385; 11 (4) :63-71

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-702-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 4 - ( 10-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660