[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 31، شماره 2 - ( 11-1404 ) ::
جلد 31 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
ابعاد شخصیت و قدرت ریسک‌پذیری به عنوان پیش‌بینی‌کننده‌های رفتارهای پرخطر و رفتار سازمانی
کامران نجفی ، الهام نصراصفهانی ، فرزانه ملابهرامی1
1- ، f.mollabahrami@gmail.com
چکیده:   (28 مشاهده)
رفتارهای ریسک‌پذیر در محیط‌های صنعتی می‌توانند از جمله دلایل اصلی بروز رفتارهای ناایمن و وقوع حوادث باشند. هدف این پژوهش، بررسی تعامل بین ابعاد شخصیت با رفتارهای ریسک‌پذیر و رفتار سازمانی است. در این مطالعه، ۹۶ نفر (۴۸ زن و ۴۸ مرد) از افراد جامعه به صورت نمونه گیری در دسترس شرکت داشتند. برای ارزیابی ابعاد شخصیت، قدرت ریسک، رضایت شغلی و عملکرد شغلی از پرسش‌نامه‌های استاندارد استفاده شد و رفتار ریسک‌پذیر نیز از طریق آزمون شبیه‌سازی‌شده بادکنکی (BART) سنجیده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افراد با ویژگی‌های شخصیتی متفاوت، رفتارهای سازمانی متمایزی از خود نشان می‌دهند. در زنان، ویژگی روان‌رنجوری ارتباط معناداری با تمایل به رفتارهای پرخطر دارد (P-value<0.001)، در حالی‌که در مردان، این رابطه بیشتر با برون‌گرایی مشاهده می‌شود (P-value<0.001). افزون بر این، افرادی که گرایش بیشتری به پذیرش اجتماعی دارند، معمولاً ریسک پذیرتر هستند (P-value<0.05) و در عین حال تمایل خود را به رفتارهای پرخطر بیشتر گزارش می‌کنند. این یافته‌ها بیانگر آن است که تفاوت در ابعاد شخصیتی می‌تواند الگوهای متفاوتی از تصمیم‌گیری و رفتارهای پرخطر را در افراد شکل دهد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد با شناسایی ویژگی‌های شخصیتی افراد و ایجاد تناسب میان شخصیت و موقعیت شغلی آن‌ها، می‌توان عملکرد سازمانی را به‌طور مؤثری بهبود بخشید.
واژه‌های کلیدی: ابعاد شخصیت، قدرت ریسک، رفتار ریسک‌پذیر، رفتار سازمانی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای
دریافت: 1404/4/20 | پذیرش: 1404/7/20 | انتشار: 1404/11/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi K, Nasr Esfahani E, Mollabahrami F. Personality Dimensions and Risk-Taking Propensity as Predictors of Risky Behaviors and Organizational Behavior: An Empirical Study. armaghanj 2026; 31 (2)
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3843-fa.html

نجفی کامران، نصراصفهانی الهام، ملابهرامی فرزانه. ابعاد شخصیت و قدرت ریسک‌پذیری به عنوان پیش‌بینی‌کننده‌های رفتارهای پرخطر و رفتار سازمانی. ارمغان دانش. 1404; 31 (2)

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3843-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 2 - ( 11-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4735