سیروس نعیمی 1، نصراله عرفانی ، محمد سلیمانی پور
1- ، Naeimis@kau.ac.ir
مقدمه و هدف: بیماری تروفوبلاستیک حاملگی شامل طیفی از بیماری‌ها است، که به دنبال یک لقاح غیر طبیعی از تکثیر غیر طبیعی بافت تروفوبلاستیک جفت منشاء می‌گیرند. مولکول گیرنده c-c کموکاینی تایپ 4 نقش مهمی ‌در فراخوانی لنفوسیت‌های تنظیمی ‌به محل تومور و سرکوب نمودن سیستم ایمنی دارد. ژن این مولکول دارای چندین پلی مورفیسم است، که مهم‌ترین آن در موقعیت C 1014 T می‌باشد که با پایداری این مولکول در ارتباط است. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین این پلی مورفیسم و ژن گیرنده c-c کموکاینی تایپ 4 در بیماران مبتلا به بیماری تروفوبلاستیک حاملگی و مقایسه آن با افراد نرمال بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد ـ شاهدی که در سال 1389 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون انجام شد، تعداد 100 زن مبتلا به بیماری تروفوبلاستیک حاملگی به عنوان مورد و 120 زن سالم باردار به عنوان شاهد انتخاب شدند. پس از نمونه‌گیری و استخراج DNA ، پلی‌مورفیسم ژن گیرنده c-c کموکاینی تایپ 4 با روش PCR-RFLP بررسی شد. داده‌‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری مجذور کای، مان ویتنی و تعادل هاردی ـ واینبرگ تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: فراوانی ژنوتیپ‌های C‏C، CT وTT در افراد گروه مورد 34، 62 و 4 درصد و در گروه شاهد 7/46 ، 8/35 و 5/17 درصد بود که تفاوت معنی‌داری را نشان می‌دهند(05/0p<). این تفاوت در مورد آلل‌های ژن مذکور یعنی آللC وT مشاهده نشد(05/0p> ). نتیجه‌گیری: با توجه به ارتباط پلی مورفیسم ژن گیرنده c-c کموکاینی تایپ 4 و بیماری تروفوبلاستیک حاملگی ممکن است، بتوان از ژن مذکور به عنوان یک مارکر پیش آگهی دهنده در شناسایی افراد مستعد استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: پلی مورفیسم، تروفوبلاستیک حاملگی، ژنوتیپ، تومور، کموکاین
دریافت: 1394/2/8 | پذیرش: 1394/2/8 | انتشار: 1394/2/8

Naeimi S, Erfani N, Solimanipoor M. Investigation of C-C chemokine receptor type 4 (ccr4) gene polymorphism in patients with Gestational Trophoblastic diseases (GTD) . armaghanj 2011; 16 (3) :262-271

نعیمی سیروس، عرفانی نصراله، سلیمانی پور محمد. بررسی پلی‌مورفیسم ژن گیرنده c-c کموکاینی تایپ 4 در بیماران مبتلا به بیماری تروفوبلاستیک حاملگی و مقایسه آن با افراد نرمال. ارمغان دانش. 1390; 16 (3) :262-271