البرز جهانگیری سیسخت ، محمد کارگر 1، علی میرزایی ، شهین تاج آرامش ، مهدی اکبر تبار طوری ، ناهید محمد خانی ، زهره رضایی
1- ، microkargar@gmail.com
زمینه و هدف:باکتری لیستریا منوسیتوژنز یکی از عوامل سقط جنین و مرده‌زایی می‌باشد. با توجه به وجود روش‌های مختلف جداسازی این باکتری، هدف این مطالعه مقایسه نتایج روش کشت استاندارد و مولکولی برای تشخیص لیستریا منوسیتوژنز در زنان باردار بود. روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 107 زن باردار انجام شد. تعداد311 نمونه شامل؛ ادرار، خون، جفت و سرویکس جمع‌آوری شدند. بر روی تمام نمونه ها پس از گذراندن دوره غنی سازی در سرما به مدت 4 هفته کشت و واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز انجام شد. داده‌ها با آزمون‌های آماری مک‌نمار و تست کاپا تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: فراوانی سقط اول در زنان مورد مطالعه 8/59 درصد و دوم سقط 1/12 درصد بود. هیچ مورد مثبتی در روش کشت جداسازی نشد. از کل موارد زنان باردار که با روش واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز آزمایش شدند، 28/10 درصد ژن hly A جداسازی شد، که بین نتایج این دو روش اختلاف معنی‌داری دیده شد(022/0=p). نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد، روش مولکولی واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز در تشخیص باکتری لیستریا منوسیتوژنز از روش کشت اختصاصی‌تر بوده و بر آن برتری دارد.
واژه‌های کلیدی: کشت، لیستریا منوسیتوژنز، زنان باردار
دریافت: 1394/2/6 | پذیرش: 1394/2/6 | انتشار: 1394/2/6

Jahangirisiskht A, Kargar M, Mirzaee A, Aramesh S, Akbartabar M, Mohamadkhani N et al . Comparison the Standard Culture Method and Polymerase Chain Reaction in Diagnosis of Listeria Monocytogenes in Pregnant Women. armaghanj 2012; 17 (2) :156-163

جهانگیری سیسخت البرز، کارگر محمد، میرزایی علی، آرامش شهین تاج، اکبر تبار طوری مهدی، محمد خانی ناهید و همکاران.. مقایسه روش‌های کشت استاندارد و مولکولی برای تشخیص لیستریا منوسیتوژنز در زنان باردار. ارمغان دانش. 1391; 17 (2) :156-163