تأثیر مصرف کوتاه مدت یک نوشیدنی ورزشی بر عملکرد ورزشی دانشجویان ورزشکار
آقاعلی قاسم نیان 1، عباسعلی گائینی ، سیروس چوبینه ، بهلول قربانیان
1- ، Ali_59_b@yahoo.com
زمینه و هدف: ورزشکاران معتقدند مصرف نوشابه‌های ورزشی می‌تواند عملکرد آنان را هنگام تمرین یا مسابقه افزایش دهد. هدف این مطالعه بررسی تأثیر مصرف کوتاه مدت یک نوشیدنی ورزشی بر عملکرد ورزشی دانشجویان ورزشکار بود. روش بررسی: در این مطالعه مداخله‌ای از میان افراد داوطلب تعداد 10 دانشجوی پسر ورزشکار به طور تصادفی انتخاب شدند. آزمودنی‌ها در دو جلسه، 40 دقیقه پس از مصرف نوشیدنی ورزشی(گروه تجربی) یا دارونما (گروه کنترل)، به میزان 6 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن، با شدتی معادل 8/81 درصد ضربان قلب بیشینه (70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی) در محیط آزمایشگاهی تا رسیدن به درماندگی بر روی تردمیل دویدند، هنگام دویدن نیز در هر 15 دقیقه، به میزان 2 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن، نوشیدنی ورزشی یا دارونما مصرف کردند. نمونه‌های خونی برای سنجش گلوکز قبل و بلافاصله بعد از فعالیت گرفته شد. داده‌ها با آزمون آماری تی تست مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: در گروه تجربی در مقایسه با کنترل تفاوت معنی‌داری در عملکرد استقامتی، ضربان قلب فعالیتی و شاخص درک فشار بورگ دیده نشد(05/0p>)، ولی میزان گلوکز خون از پیش آزمون به پس آزمون در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنی‌داری افزایش یافت(05/0p<). نتیجه گیری: ترکیبات ارگوژنیکی موجود در نوشیدنی‌های ورزشی در بهبود عملکرد استقامتی تأثیری ندارد.
واژه‌های کلیدی: نوشیدنی ورزشی، کوتاه مدت، دانشجو، ورزشکار، عملکرد ورزشی
دریافت: 1394/1/30 | پذیرش: 1394/1/30 | انتشار: 1394/1/30

Ghasemnian A, Ghaeini A, Chobineh S, Ghorbanian B. Effects of Acute Consumption of a Sport Drink on Athletic Performance in Student Athletes. armaghanj 2012; 17 (4) :299-308

قاسم نیان آقاعلی، گائینی عباسعلی، چوبینه سیروس، قربانیان بهلول. تأثیر مصرف کوتاه مدت یک نوشیدنی ورزشی بر عملکرد ورزشی دانشجویان ورزشکار. ارمغان دانش. 1391; 17 (4) :299-308