[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 23، شماره 5 - ( آذر و دی 1397 ) ::
جلد 23 شماره 5 صفحات 546-536 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره پوست سبز میوه گردو (Juglans regia) بر میزان سرمی‌قند، پروفایل لیپیدی و ترانس آمینازهای کبدی در موش صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین
زهرا عرفان منش 1، ابراهیم حسینی2 ، سعید خاتم ساز2
1- گروه آموزشی زیست شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران. ، erfanmanesh_z@yahoo.com
2- گروه آموزشی زیست شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران.
چکیده:   (3948 مشاهده)
چکیده
زمینه و  هدف: اثرات ضد دیابتی پوست سبز گردو در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره پوست سبز گردو بر میزان سرمی‌قند، پروفایل لیپیدی و آنزیم‌های ALP ،ALT وAST در موش‌‌های صحرایی نر بالغ دیابتی انجام گرفت.
 
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر موش صحرایی نر بالغ که به 4 گروه 8 تایی شامل گروه‌های؛ کنترل، شاهد تحت تیمار با حلال دارو و دیابتی شده با دوز 60 میلی‌گرم بر کیلوگرم استرپتوزوسین و دیابتی تحت تیمار 10 روزه دوز100 میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره پوست سبز گردو تقسیم شدند. در پایان میزان سرمی، گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا(HDL-C)، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین(LDL-C) و آنزیم‌های آلکالین فسفاتاز(ALP)، آلانین آمینوترانسفراز(ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)اندازه‌گیری و داده‌های به دست آمده از طریق آزمون‌های آماری آنالیز واریانس و توکی تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته‌ها: داده‌های این مطالعه نشان داد که در حیوان‌های دیابتی نسبت به گروه کنترل میزان سرمی‌آنزیم‌های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید و  LDLافزایش و میزان HDL کاهش می‌یابد(001/0=p) در حالی که در موش‌های صحرایی دیابتی تحت تیمار با عصاره پوست سبز گردو نسبت به حیوانات دیابتی میزان سرمی‌آنزیم‌های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید و   LDL کاهش و میزان HDL افزایش می‌یابد(001/0=p).
 
نتیجه‌گیری: عصاره پوست سبز گردو با داشتن اثرات آنتی‌دیابتیک باعث کاهش گلوکز، ترانس آمینازهای کبدی و بهبود پروفایل لیپیدی در حیوانات دیابتی می‌گردد.
 
 
 
واژه‌های کلیدی: پوست سبز گردو، قند، پروفایل لیپیدی، دیابت، موش صحرایی
متن کامل [PDF 162 kb]   (1131 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1397/3/3 | پذیرش: 1397/8/12 | انتشار: 1397/8/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Erfanmanesh Z, Hosseini S, Khatamsaz S. The Effect of Juglans Regia Green Pepper Extract on SeruThe Effect of Juglans Regia Green Pepper Extract on Serum Sugar, Lipid Profile and Liver Transaminases in Adult Male Rats With Streptozotocin-Diabeticm Sugar, Lipid Profile and . armaghanj 2018; 23 (5) :536-546
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2200-fa.html

عرفان منش زهرا، حسینی ابراهیم، خاتم ساز سعید. بررسی اثر عصاره پوست سبز میوه گردو (Juglans regia) بر میزان سرمی‌قند، پروفایل لیپیدی و ترانس آمینازهای کبدی در موش صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین. ارمغان دانش. 1397; 23 (5) :536-546

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2200-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 5 - ( آذر و دی 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660