[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 5 - ( آذر و دی 1397 ) ::
جلد 23 شماره 5 صفحات 536-546 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره پوست سبز میوه گردو (Juglans regia) بر میزان سرمی‌قند، پروفایل لیپیدی و ترانس آمینازهای کبدی در موش صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین
زهرا عرفان منش 1، سید ابراهیم حسینی2 ، سعید خاتم ساز2
1- گروه آموزشی زیست شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران. ، erfanmanesh_z@yahoo.com
2- گروه آموزشی زیست شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران.
چکیده:   (280 مشاهده)
چکیده
زمینه و  هدف: اثرات ضد دیابتی پوست سبز گردو در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره پوست سبز گردو بر میزان سرمی‌قند، پروفایل لیپیدی و آنزیم‌های ALP ،ALT وAST در موش‌‌های صحرایی نر بالغ دیابتی انجام گرفت.
 
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر موش صحرایی نر بالغ که به 4 گروه 8 تایی شامل گروه‌های؛ کنترل، شاهد تحت تیمار با حلال دارو و دیابتی شده با دوز 60 میلی‌گرم بر کیلوگرم استرپتوزوسین و دیابتی تحت تیمار 10 روزه دوز100 میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره پوست سبز گردو تقسیم شدند. در پایان میزان سرمی، گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا(HDL-C)، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین(LDL-C) و آنزیم‌های آلکالین فسفاتاز(ALP)، آلانین آمینوترانسفراز(ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)اندازه‌گیری و داده‌های به دست آمده از طریق آزمون‌های آماری آنالیز واریانس و توکی تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته‌ها: داده‌های این مطالعه نشان داد که در حیوان‌های دیابتی نسبت به گروه کنترل میزان سرمی‌آنزیم‌های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید و  LDLافزایش و میزان HDL کاهش می‌یابد(001/0=p) در حالی که در موش‌های صحرایی دیابتی تحت تیمار با عصاره پوست سبز گردو نسبت به حیوانات دیابتی میزان سرمی‌آنزیم‌های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید و   LDL کاهش و میزان HDL افزایش می‌یابد(001/0=p).
 
نتیجه‌گیری: عصاره پوست سبز گردو با داشتن اثرات آنتی‌دیابتیک باعث کاهش گلوکز، ترانس آمینازهای کبدی و بهبود پروفایل لیپیدی در حیوانات دیابتی می‌گردد.
 
 
 
واژه‌های کلیدی: پوست سبز گردو، قند، پروفایل لیپیدی، دیابت، موش صحرایی
متن کامل [PDF 162 kb]   (88 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۸/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۸/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Erfanmanesh Z, Hosseini S, Khatamsaz S. The Effect of Juglans Regia Green Pepper Extract on SeruThe Effect of Juglans Regia Green Pepper Extract on Serum Sugar, Lipid Profile and Liver Transaminases in Adult Male Rats With Streptozotocin-Diabeticm Sugar, Lipid Profile and . Armaghane danesh. 2018; 23 (5) :536-546
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2200-fa.html

عرفان منش زهرا، حسینی ابراهیم، خاتم ساز سعید. بررسی اثر عصاره پوست سبز میوه گردو (Juglans regia) بر میزان سرمی‌قند، پروفایل لیپیدی و ترانس آمینازهای کبدی در موش صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین. ارمغان دانش. 1397; 23 (5) :536-546

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2200-fa.html



دوره 23، شماره 5 - ( آذر و دی 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3862