[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 5 - ( 8-1397 ) ::
جلد 23 شماره 5 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره پوست سبز میوه گردو (Juglans regia) بر میزان سرمی قند،پروفایل لیپیدی و ترانس آمینازهای کبدی در موش صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین
زهرا غرفان منش 1، سید ابراهیم حسینی2 ، سعید خاتم ساز3
1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی،شیراز،ایران. ، erfanmanesh_z@yahoo.com
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی،شیراز،ایران.
3- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحدکازرون، دانشگاه آزاد اسلامی،کازرون،ایران.
چکیده:   (78 مشاهده)
زمینه و هدف:اثرات ضد دیابتی پوست سبز گردو در سال‎های اخیر مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره پوست سبزگردو بر میزان سرمی قند ،پروفایل لیپیدی و آنزیم های ALP ،ALT وAST در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی انجام گرفت. روش بررسی:در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر موش صحرایی نر بالغ که به 4 گروه 8 تایی شامل گروههای کنترل، شاهد تحت تیمار با حلال دارو و دیابتی شده با دوز mg/kg60 استرپتوزوسین و دیابتی تحت تیمار 10 روزه دوز mg/kg100 عصاره پوست سبز گردو تقسیم شدند. در پایان میزان سرمی، گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C)، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-C) و آنزیم‌های آلکالین فسفاتاز (ALP)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) اندازه‌گیری و داده‌های به دست آمده از طریق آزمون های آماری ANOVA و توکی آنالیز و معناداری اختلاف داده ها در سطح 05/0p< در نظر گرفته شد. یافته ها: داده های این مطالعه نشان داد که در حیوانات دیابتی نسبت به گروه کنترل میزان سرمی آنزیم های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید و LDL افزایش و میزان HDL کاهش می یابد(001/0p< ) در حالی که در موش های صحرایی دیابتی تحت تیمار با عصاره پوست سبز گردو نسبت به حیوانات دیابتی میزان سرمی آنزیم های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید، و LDL کاهش و میزان HDL افزایش می یابد(001/0p<). نتیجه گیری: عصاره پوست سبز گردو با داشتن اثرات آنتی دیابتیک باعث کاهش گلوکز، ترانس آمینازهای کبدی و بهبود پروفایل لیپیدی در حیوانات دیابتی می گردد.
واژه‌های کلیدی: پوست سبز گردو، قند، پروفایل لیپیدی، ALT، AST، ALP موش صحرایی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۸/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۸/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

erfan manesh Z, Hosseini E, khatamsaz S. Analyzing the Effects of Green Skin Extract of Walnut Fruit on the Serum level of Sugar, Lipid Profile, and Aspartate Transaminase of Streptozotocin Diabetes Male Adult Rats. Armaghane danesh. 2018; 23 (5)
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2200-fa.html

غرفان منش زهرا، حسینی ابراهیم، خاتم ساز سعید. بررسی اثر عصاره پوست سبز میوه گردو (Juglans regia) بر میزان سرمی قند،پروفایل لیپیدی و ترانس آمینازهای کبدی در موش صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین. ارمغان دانش. 1397; 23 (5)

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2200-fa.html



دوره 23، شماره 5 - ( 8-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781