پیش بینی تاب‌آوری بر اساس میزان هوش هیجانی در کارکنان ادرات دولتی شهر یاسوج
زینب کریمی ، کوروش محمدی 1، ، اقبال زارعی ، قادر زاده باقری
1- ، karimi2766_83@yahoo.com
زمینه و هدف: تاب‌آوری توانایی انسان در مقابله با شرایط پر خطر و آسیب‌زاست، اما همه افراد به یکسان تاب‌آور نیستند و تاب‌آوری می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلف کاهش و یا افزایش یابد. هدف این مطالعه پیش‌بینی تاب‌آوری بر اساس میزان هوش هیجانی در کارکنان ادارات دولتی شهر یاسوج بود. روش بررسی: در این مطالعه همبستگی 382 نفر از کارکنان ادارات دولتی شهر یاسوج (221 مرد و 161 زن) به روش خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند. برای اندازه‌گیری متغیرها از مقیاس هوش هیجانی بار- اون و مقیـــــاس تاب‌آوری کونور و دیویدسون، استفاده شده است. داده‌ها با آزمون آماری ضریب همبستگی و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: نمره کلی هوش هیجانی با تاب‌آوری رابطه مثبت و معنی‌دار نشان داد و میزان هوش هیجانی می‌تواند تا حدودی میزان تاب‌آوری را پیش‌بینی کند. هم‌چنین میزان هوش هیجانی و تاب‌آوری در مردان بیشتر از زنان بود. نتیجه گیری: هر چه میزان هوش هیجانی بالاتر باشد، احتمال تاب‌آوری کارکنان در برابر شرایط پرخطر بیشتر است.
واژه‌های کلیدی: هوش هیجانی، تاب‌آوری، شرایط پر خطر، کارکنان
متن کامل [PDF 174 kb]   (1912 دریافت)
دریافت: 1394/1/24 | پذیرش: 1394/1/24 | انتشار: 1394/1/24

Karimi Z, Mohammadi K, Zarei E, Zadehbagheri G. Predict Resiliency Based On the Rate Of Emotional Intelligence In Public Organizations In Yasuj . armaghanj 2014; 19 (3) :265-274