شعله نسیون پور ، محمدرضا پیپل زاده ، کاوه به آئین ، رضا آخوندزاده ، ویتا درخشنده ، مسعود اسدی نیا
زمینه و هدف : پیرامون حداقل دوز پروپوفول برای نگهداری بیهوشی اجماع کلی وجود ندارد. هدف این مطالعه بررسی اثر انفوزیون پروپوفول در دو دوز متفاوت بر پاسخ‌های قلبی ـ عروقی در بیماران کاندید جراحی سپتوپلاستی بود. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی 58 بیمار 15 تا 55 ساله کاندید عمل جراحی سپتو پلاستی بینی به صورت تصادفی به دو گروه الف(انفوزیون پروپوفل با دوز 50 میکروگرم برکیلوگرم وزن در دقیقه) و گروه ب ( انفوزیون پروپوفل با دوز100 میکروگرم برکیلوگرم وزن در دقیقه) تقسیم شدند. پس از القای بیهوشی و انتوباسیون انفوزیون پروپوفول با دو دوز متفاوت آغاز گردید، فشارخون سیستولیک، دیاستولیک و متوسط شریانی در دقایق 0، 2، 5، 10، 15 ،20، 30،45 و 60 پس از شروع انفوزیون، اندازه‌گیری شد. هم‌چنین عمق بیهوشی بیماران طی عمل جراحی و زمان بیدار شدن بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت. داده‌ها با آزمون‌های آماری تی مستقل و آنالیز واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: زمان بیدار شدن در گروه الف(19/3± 71/28) و در گروه ب)29/5± 00/31) دقیقه بود که تفاوت معنی‌داری بین دو گروه مشاهده نشد(05/0p>). تغییرات ضربان قلب و میزان کاهش فشار خون سیستولی، دیاستولی و متوسط شریانی در دقایق مختلف در یک گروه و هم‌چنین در مقایسه دو گروه با یک دیگر نیز تفاوت معنی‌داری نداشت(05/0p>). نتیجه گیری: افزایش دوز پروپوفول از50 به 100 میکروگرم برکیلوگرم وزن در دقیقه تأثیری در عمق بیهوشی، پاسخ های قلبی عروقی و زمان بیدار شدن بیماران ندارد، لذا انفوزیون دوز پایین تر پروپوفول در حین بیهوشی توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: پاسخ های قلبی عروقی، پروپوفول، زمان بیدار شدن، سپتوپلاستی
متن کامل [PDF 289 kb]   (2051 دریافت)
دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22

Nesioonpour S, Pipelzadeh M, Behaeen K, Akhondzadeh R, Derakhshandeh V, Asadi Nia M. The Effect of two Different Doses of Propofol Infusion on Cardiovascular Responses in Patients Candidate for Nasal Septoplastic Surgery. armaghanj 2014; 19 (5) :433-441