[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 1 - ( فروردین و اردیبشهت 1397 ) ::
جلد 23 شماره 1 صفحات 57-68 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره آبی دارچین بر رفتار شبه‌اضطرابی رتهای نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
مهدی محمدزاده1، سمیه شریف زاده2، مینو ایلخانی پور2، وحید نجاتی2، رضا حیدری2
1- گروه زیست‌ شناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، m.mohamadzade@urmia.ac.ir
2- گروه زیست‌ شناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (2069 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه استفاده از فرآورده­های گیاهی به عنوان مکمل یا جانشین داروهای شیمیایی در درمان بیماری­ها با عوارض جانبی و هزینه درمانی کم، رواج یافته است. هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی دارچین بر رفتار شبه­ اضطرابی رت­های نر دیابتی القا شده با استرپتوزوتوسین بود.
 
روش بررسی: دراین مطالعه تجربی 28 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن تقریبی30± 200 گرم در چهارگروه هفتتایی مورد استفاده قرار گرفت. برای القای دیابت در موش­ها، از تزریق داخل صفاقی50 میلی­گرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین استفاده شد. آزمایشها برای 3 هفته طراحی شدند که در این مدت تیمار به وسیله عصاره دارچین با غلظت 200 میلی­گرم بر کیلوگرم به صورت خوراکی انجام شد و در پایان، ثبت و بررسی شاخص­های ارزیابی رفتار اضطرابی موش­ها که شامل مدت زمان حضور و تعداد دفعات ورود در بازوهای باز می­باشند، در فواصل زمانی تنظیم شده برای مدت زمان 5 دقیقه با دستگاه ماز به علاوه­ای مرتفع انجام شد. دادهها با استفاده از نرم­افزار SPSS، آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (آنوا) و مقایسه گروه­ها با کمک آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته­ها: اختلاف معنی­داری در مدت زمان حضور در بازوهای باز ماز به علاوه­ای مرتفع بین موش­های سالم دریافت کننده­ی عصاره دارچین با موش­های سالم کنترل وجود نداشت. همچنین نتایج نشان داد مدت زمان حضور در بازوهای باز ماز در موش­های کنترل دیابتی  و دیابتی دریافت کننده عصاره دارچین به صورت معنی­داری کمتر از گروه­های سالم است. همچنین یافته ها نشان داد مدت زمان حضور در بازوهای باز ماز در موش­های کنترل دیابتی و دیابتی دریافت کننده عصاره دارچین به صورت معنی­داری کمتر از گروه­های سالم (کنترل و دریافت کننده­ی عصاره دارچین) است. در مجموع، افزایش رفتار اضطرابی در گروه­های دیابتی نسبت به گروه­های دیگر را نشان می­دهد. میزان اضطراب در موش­های دیابتی تیمار شده با عصاره اندکی نسبت به گروه کنترل دیابتی کاهش یافته، اما این کاهش از لحاظ آماری معنی­دار نیست.
 
نتیجه­گیری: عصاره دارچین به واسطه کاهش قند خون تأثیری در بهبود رفتارهای اضطرابی و شبه اضطرابی نداشته است،. لذا می­توان چنین پیشنهاد کرد که از یک سو احتمالاً غلظت دارچین مورد استفاده برای تیمار موش­های دیابتی برای کاهش قند خون کافی نبوده و اثرات بهبود بخش بر عملکرد سیستم­های نوروترانسمیتری کنترل اضطراب نداشته است.
 
 
 
واژه‌های کلیدی: دارچین، شبه­اضطراب، رت نر، دیابت، ماز به علاوه­ای مرتفع.
متن کامل [PDF 786 kb]   (707 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1396/1/21 | پذیرش: 1396/12/4 | انتشار: 1396/12/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadzadeh M, Sharifzadeh S, Ilkhanipoor M, Nejati V, Heidari R. Effect of Aqueous Extract of Cinnamon on Anxiety-Like Behavior in Streptozotocin-Induced Diabetic Male Rats. Armaghane danesh. 2018; 23 (1) :57-68
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1575-fa.html

محمدزاده مهدی، شریف زاده سمیه، ایلخانی پور مینو، نجاتی وحید، حیدری رضا. اثر عصاره آبی دارچین بر رفتار شبه‌اضطرابی رتهای نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. ارمغان دانش. 1397; 23 (1) :57-68

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1575-fa.html



دوره 23، شماره 1 - ( فروردین و اردیبشهت 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4162