[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 27، شماره 5 - ( 5-1401 ) ::
جلد 27 شماره 5 صفحات 664-651 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه میزان حساسیت کاندیدای دهانی جدا شده از مبتلایان به دیابت کنترل نشده نسبت به نیستاتین و فلوکونازول در شرایط آزمایشگاهی
مهدیه عزیزی لاری1 ، سمیرا حاجی مقصودی 2، عباسعلی جعفری3 ، محمد حسن اخوان کرباسی1 ، مریم دهقان4
1- گروه دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
2- گروه بیماری‌های دهان و فک و صورت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، shmaghsoodi@yahoo.com
3- گروه قارچ شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
4- گروه بیماری‌های داخلی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده:   (672 مشاهده)
زمینه و هدف: استوماتیت ناشی از دنچر، شایع‌ترین عفونت فرصت‌طلب با منشا کاندیدا در کام افرادی است که از دنچر استفاده می‌کنند و این عفونت در بیماران مبتلا به دیابت، شایع‌تر و شدت آن بیشتر است. پژوهش‌های متعددی تاکنون به بررسی تأثیر داروهای مختلف برای درمان کاندیدیازیس دهانی پرداخته‌اند و مواردی از مقاومت دارویی گونه‌های غیرآلبیکنس کاندیدا نسبت به داروهای رایج ضد قارچ گزارش شده است. لذا هدف از این مطالعه، تعیین و مقایسه‌ی میزان حساسیت گونه های کاندیدای جدا شده از استوماتیت ناشی از دنچر در افراد با دیابت کنترل نشده نسبت به نیستاتین و فلوکونازول در شرایط آزمایشگاهی بود.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی که در سال 1399 انجام شد، از کام 43 بیمار مبتلا به دیابت کنترل نشده و دارای ضایعه استوماتیت ناشی از دنچر، که به مرکز تحقیقات دیابت شهرستان یزد مراجعه کرده بودند، با استفاده از سواپ استریل، نمونه‌گیری انجام شد و سپس در آزمایشگاه، کشت میکروبی برای بررسی تعداد کلونی‌های گونه‌های مختلف کاندیدا از طریق افتراق رنگ کلونی‌های به وجود آمده، هم‌چنین تعیین حداقل غلظت بازدارندگی نیستاتین و فلوکونازول به دو روش انتشار دیسک و میکرودایلوشن براث انجام شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آماری کروسکال والیس و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.

 یافته‌ها: در مجموع 3/38 درصد از گونه‌های جدا شده، کاندیدا آلبیکنس، 9/14 درصد کاندیدا تروپیکالیس، 6/10 درصد کاندیدا کروزه‌ای، 5/8 درصد کاندیدا گلابراتا و 7/27 درصد از سایر گونه‌های کاندیدا بود. طبق نتایج هر دو روش تعیین حساسیت دارویی، کاندیدا آلبیکنس، حساس‌ترین گونه نسبت به هر دو داروی فلوکونازول و نیستاتین بود. مقاوم‌ترین گونه نسبت به نیستاتین، کاندیدا گلابراتا و نسبت به فلوکونازول، کاندیدا کروزه‌ای بود. در غلظت 100 درصد، به جز کاندیدا آلبیکنس، حساسیت سایر گونه‌های کاندیدا نسبت به نیستاتین به طور معنی‌داری بالاتر از حساسیت به فلوکونازول بود(05/0=p).

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که برای درمان استوماتیت ناشی از دنچر در افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، نیستاتین نسبت به فلوکونازول تأثیر بیشتری دارد.

 
واژه‌های کلیدی: کاندیدیازیس، ضد قارچ، دیابت، انتشار دیسک، کاندیدا آلبیکنس
متن کامل [PDF 770 kb]   (131 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1400/12/17 | پذیرش: 1401/6/22 | انتشار: 1401/6/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizi lari M, Hajimaghsoodi S, Jafari A, Akhavan Karbassi M, Dehghan M. Comparison of the in Vitro Susceptibility of Isolated Oral Candida Species of Uncontrolled Diabetic Patients Against Nystatin and Fluconazole. armaghanj 2022; 27 (5) :651-664
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3277-fa.html

عزیزی لاری مهدیه، حاجی مقصودی سمیرا، جعفری عباسعلی، اخوان کرباسی محمد حسن، دهقان مریم. مقایسه میزان حساسیت کاندیدای دهانی جدا شده از مبتلایان به دیابت کنترل نشده نسبت به نیستاتین و فلوکونازول در شرایط آزمایشگاهی. ارمغان دانش. 1401; 27 (5) :651-664

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3277-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 5 - ( 5-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570