[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 3 - ( 4-1400 ) ::
جلد 26 شماره 3 صفحات 338-350 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات آنتی باکتریال عصاره اتانولی عناب(Ziziphus Jujuba)، یونجه (Medicago sativa)، ریواس(Reum ribes L.) و زوفا (Hyssopus officinalis) بر روی برخی از باکتری های استاندارد گرم مثبت و منفی در شرایط آزمایشگاهی
جواد سیاحی 1، هایده مبین ، بهبود جعفری ، ابوالفضل جعفری ثالث
1- ، TARANOOM.ISI.ISC@GMAIL.COM
چکیده:   (441 مشاهده)
مقدمه و هدف: امروزه با افزایش مقاومت به داروهای سنتتیک، میزان تقاضا برای جایگزین های طبیعی و بی خطر این داروها افزایش پیدا می کند. لذا هدف از این پژوهش تعیین اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی گیاهان عناب(Ziziphus Jujuba)، یونجه (Medicago sativa)، ریواس(Reum ribes L.) و زوفا (Hyssopus officinalis) بر روی برخی از باکتری های استاندارد می باشد.
مواد و روشها: این تحقیق تجربی در آزمایشگاه میکروب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر انجام شد. گیاهان پس جمع آوری از رویشگاه های طبیعی توسط گیاه شناسان شناسایی و عصاره گیری با روش سوکسوله انجام و اثرات ضد میکروبی عصاره ها  با روش انتشار از چاهک و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی (MIC/MBC) بر روی باکتری های استاندارد مورد آزمایش در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
یافته ها: عصاره های گیاهان عناب و یونجهه بر باکتری های گرم منفی و عصاره های گیاهان زوفا و ریواس بر باکتری های گرم مثبت موثر بوده است که با افزایش غلظت عصاره ها خاصیت ضد باکتریایی هم افزایش قابل توجهی می یابد.  نتایج MBC /MIC  نشان داد که  عصاره گیاهان عناب و یونجه به سودوموناس آیروژینوزا و اشریشیاکلی و عصاره گیاهان ریواس و زوفا به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس بیشترین حساسیت را داشت .
نتیجه گیری: گیاهان عناب، یونجه، ریواس و زوفا دارای اثرات آنتی باکتریال قابل ملاحظه ای بودند ولی برای معرفی این گیاهان به عنوان داروهای ضد باکتریایی نیازمند مطالعات کاملتر و جامعتر در شرایط درون تنی می باشد.
واژه‌های کلیدی: باکتری های استاندارد، عصاره، اثرات ضد باکتریایی، گرم مثبت، گرم منفی
متن کامل [PDF 868 kb]   (54 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1398/6/1 | پذیرش: 1400/3/3 | انتشار: 1400/4/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sayyahi J, Mobaiyen H, Jafari B, Jafari-Sales A. In-vitro antibacterial effects of ethanolic extracts of Ziziphus jujuba, Medicago sativa, Reum ribes and Hyssopus officinalis on some standard gram-positive and gram-negative bacteria. Armaghane danesh. 2021; 26 (3) :338-350
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2601-fa.html

سیاحی جواد، مبین هایده، جعفری بهبود، جعفری ثالث ابوالفضل. بررسی اثرات آنتی باکتریال عصاره اتانولی عناب(Ziziphus Jujuba)، یونجه (Medicago sativa)، ریواس(Reum ribes L.) و زوفا (Hyssopus officinalis) بر روی برخی از باکتری های استاندارد گرم مثبت و منفی در شرایط آزمایشگاهی. ارمغان دانش. 1400; 26 (3) :338-350

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2601-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 3 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4331