[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 3 - ( 4-1400 ) ::
جلد 26 شماره 3 صفحات 350-338 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات آنتی‌باکتریال عصاره اتانولی عناب(Ziziphus jujuba)، یونجه(Medicago sativa)، ریواس(Reum ribes) و زوفا(Hyssopus officinalis) بر روی برخی از باکتری‌های استاندارد گرم مثبت و منفی در شرایط آزمایشگاهی
جواد سیاحی* 1، هایده مبین2 ، بهبود جعفری3 ، ابوالفضل جعفری ثالث4
1- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران ، TARANOOM.ISI.ISC@GMAIL.COM
2- گروه میکروبیولوژی ، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
3- گروه میکروبیولوژی ، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران
4- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران
چکیده:   (594 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه با افزایش مقاومت به داروهای سنتتیک، میزان تقاضا برای جایگزین‌های طبیعی و بی‌خطر این داروها افزایش پیدا کرده است. لذا هدف از این پژوهش تعیین و بررسی بررسی اثرات آنتی‌باکتریال عصاره اتانولی عناب(Ziziphus jujuba)، یونجه(Medicago sativa)، ریواس(Reum ribes L.) و زوفا(Hyssopus officinalis) بر روی برخی از باکتری‌های استاندارد گرم مثبت و منفی در شرایط آزمایشگاهی بود.
 
روش بررسی: این مطالعه تجربی در سال 1398، در آزمایشگاه میکروب‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی ‌واحد اهر انجام شد. گیاهان پس از جمع‌آوری از رویشگاه‌های طبیعی به وسیله گیاه شناسان شناسایی و عصاره‌گیری با روش سوکسوله انجام و اثرات ضد میکروبی عصاره‌ها با روش انتشار از چاهک و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی(MIC/MBC) بر روی باکتری‌های استاندارد مورد آزمایش در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس و کای اسکوئر، تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته‌ها: عصاره‌های گیاهان عناب و یونجه بر باکتری‌های گرم منفی و عصاره‌های گیاهان زوفا و ریواس بر باکتری‌های گرم مثبت موثر بوده است که با افزایش غلظت عصاره‌ها خاصیت ضدباکتریایی هم افزایش قابل توجهی می‌یابد. نتایجMBC /MIC  نشان داد که عصاره گیاهان عناب و یونجه به سودوموناس آیروژینوزا و اشریشیا کلی و عصاره گیاهان ریواس و زوفا به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس بیشترین حساسیت را دارد.
 
نتیجه‌گیری: گیاهان عناب، یونجه، ریواس و زوفا دارای اثرات آنتی باکتریال قابل ملاحظه‌ای بودند، ولی برای معرفی این گیاهان به عنوان داروهای ضد باکتریایی نیازمند پژوهش‌های کامل‌تر و جامع‌تر در شرایط درون‌تنی می‌باشد.
 
واژه‌های کلیدی:  باکتری‌های استاندارد، عصاره، اثرات ضد باکتریایی، گرم مثبت، گرم منفی
متن کامل [PDF 867 kb]   (101 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1398/6/1 | پذیرش: 1400/3/3 | انتشار: 1400/4/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sayyahi J, Mobayen H, Jafari B, Jafari-Sales A. Antibacterial Effects of Ethanolic Extracts of Ziziphus jujuba, Medicago sativa, Reum ribes and Hyssopus officinalis on Some Standard Gram-Positive and Gram-Negative Bacteria in Vitro. Armaghane danesh. 2021; 26 (3) :338-350
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2601-fa.html

سیاحی جواد، مبین هایده، جعفری بهبود، جعفری ثالث ابوالفضل. بررسی اثرات آنتی‌باکتریال عصاره اتانولی عناب(Ziziphus jujuba)، یونجه(Medicago sativa)، ریواس(Reum ribes) و زوفا(Hyssopus officinalis) بر روی برخی از باکتری‌های استاندارد گرم مثبت و منفی در شرایط آزمایشگاهی. ارمغان دانش. 1400; 26 (3) :350-338

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2601-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 3 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4355