[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 4 - ( 6-1400 ) ::
جلد 26 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی گیاه پنیرک (Malva Sylvestris L.) بعنوان نگهدارنده موادغذایی
سید عبدالمجید خسروانی1، اصغر شریفی2
1- دانشکاه علوم پرشکی
2- دانشکاه علوم پرشکی ، asgharsharifi@yahoo.com
چکیده:   (89 مشاهده)
 مقدمه : با توجه به مقاومت میکروارگانسیم ها نسبت به مواد ضدمیکربی، تلاش برای جایگزین نمودن موادطبیعی گیاهی که خواص ضدمیکربی داشته باشند و عوارض جانبی این مواد نسبت به مواد شیمیایی کمتر باشد، توسط محققین در حال انجام است. هدف از این مطالعه خواص نگهدارندگی عصاره هیدروالکلی گیاه پنیرک آن روی یکسری از میکروارگانسیم ها که بیشتر باعث آلودگی موادغذایی می شوند.
مواد و روش ها : چندین آزمایش روی خواص ضد میکروارگانیسم کیاهان دارویی انجام گرفت تا بتوان خواص نگهداری موادغذایی گیاه پنیرک بررسی گردد. بعداز تهیه عصاره هیدروالکلی این گیاه بر روی محیط کشت های حاوی آب گوجه، آب انگور، آب آناناس  و آردگندم و میکروارگانیسم های استاف اورئوس، اشرشیا کلای، قارچ کاندیدا آلبیکنس و آسپرژیلوس نیجراثر داده شد.
 حداقل غلظت مهار کنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی  این عصاره روی میکروارگانیسم ها مانند استاف آرئوس – اشرشیا کولی – کاندیدا آلبیکانس  - آسپرزیلول نیجر اندازه گیری و سپس قطر هاله ی عدم رشداین عصاره باآنتی بیوتیک های استاندارد مقایسه گردید.
یافته ها : این مطالعه نشان داد در غلظتmg/ml 16، mg/ml8 ،4mg/ml، mg/ml2 ، mg/ml1 از عصاره این گیاه قطر هاله عدم رشد برای استاف اورئوس  به ترتیب برابر با6 ،12،18،15و20 میلی متر  و برای اشرشیاکلای هاله عدم رشدی تشکیل نشد.
 برای قارچهای آسپرژیلوس نیجر و کاندیداآلبیکنز MIC     و MLC بترتیب برابرmg/ml     31.25 و125    نشان داده شد.
بحث و نتیجه گیری :  نتایج نشان داد که این عصاره در ترکیب  با افزونی های شیمیایی اثر نگهدارندگی بالایی از خود نشان داده است، که به هر حال امیدواریم درآینده با کارهای بیشتری که روی این گیاه صورت می گیرد، بتوان از این گیاه بعنوان جایگزینی مناسب برای افزودنی های شیمیایی استفاده کرد. 
واژه‌های کلیدی: عصاره گیاه پنیرک، میکروارگانیسم، خاصیت ضدمیکروبی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1396/10/14 | پذیرش: 1400/4/15 | انتشار: 1400/6/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khosravani S A, ardakani H, Sharifi A. Antimicrobial Effects of Hydroalcoholic Extract of malva sylvestris as a Food Preservative. Armaghane danesh. 2021; 26 (4)
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2053-fa.html

خسروانی سید عبدالمجید، شریفی اصغر. اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی گیاه پنیرک (Malva Sylvestris L.) بعنوان نگهدارنده موادغذایی. ارمغان دانش. 1400; 26 (4)

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2053-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 4 - ( 6-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4341