[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 20، شماره 8 - ( 8-1394 ) ::
جلد 20 شماره 8 صفحات 688-677 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر حفاظتی عصاره هیدروالکلی برگ گیاه حرا(Avicennia marina .L) بر بافت بیضه و روند اسپرم سازی در موش های صحرایی نر القاء شده با تتراکلریدکربن
زهره سلیمانی1 ، ناصر میرازی 2
1- گروه زیست شناسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
2- گروه زیست شناسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران ، mirazi205@gmail.com
چکیده:   (4571 مشاهده)

زمینه و هدف : استفاده از ترکیبات شیمیایی آسیب رسان امروزه کاربرد وسیعی در جوامع پیدا کرده است. تتراکلریدکربن که در صنایع بهداشتی بکار می رود موجب اختلال در عملکرد بافت بیضه و هورمون های آندروژنیک می شود. گیاهان دارویی دارای ترکیباتی هستند که قادرند از اختلالات اسپرماتوژنز در بیضه جلوگیری نمایند. هدف از این بررسی مطالعه اثر محافظتی عصاره برگ گیاه حرا بر روی روند اسپرماتوژنز موش های صحرایی القاء شده با تتراکلریدکربن می باشد.

روش بررسی : در این بررسی تعداد 42 سر موش صحرایی نر به شش گروه کنترل، شم، شاهد، تیمار 1 ، 2 و 3 بطور تصادفی تقسیم شدند . گروه های تیمار توسط تتراکلریدکربن مقدار ml/kg2 تتراکلریدکربن با درصد 1:1 با روغن زیتون القاء شدند و دو ساعت بعد به ترتیب با عصاره هیدروالکلی برگ گیاه حرا با دوز mg/kg۲۰۰،mg/kg ۴۰۰ و mg/kg۸۰۰ روزانه و به مدت 96 ساعت به روش تزریق داخل صفاقی درمان شدند. گروه شاهد مقدار ml/kg2 تتراکلریدکربن با درصد 1:1 با روغن زیتون به صورت تک دوز منفرد دریافت نمودند. گروه کنترل و شم به ترتیب سالین نرمال روزانه و روغن زیتون ( تک دوز) به میزان ml/kg2 و بطور داخل صفاقی دریافت کردند. بعد از پایان آزمایشات ، با ایجاد یک برش طولی در اسکروتوم، به وسیله پنس بیضه ها خارج و بافت‌های اضافی آن حذف شد و مراحل تهیه مقاطع بافتی با دقت انجام گرفت. همچنین شمارش و تحرک اسپرم و نسبت وزن بیضه به وزن بدن (GSI) به عمل آمد.داده ها با استفاده از روش آماری ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت و معیار اختلاف معنی دار بین آنها با 05/0 P<در نظر گرفته شد.

یافته ها : این مطالعه نشان داد که تتراکلریدکربن بطور گسترده ای بافت بیضه را دچار نکروز می نماید. تعداد اسپرم ها و تحرک آنها در گروه شاهد کاهش معنی داری را نشان داد (01/0P<). نسبت وزن بیضه به بدن در گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری را داشتند (01/0P<).

 نتیجه گیری : برگ گیاه حرا دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی و فلانوئیدی زیادی است. احتمالاً این مواد قادرند که از اثرات توکسیک موادی نظیر تتراکلریدکربن در بافت های بدن به خصوص بیضه بطور معنی داری محافظت نمایند.

واژه‌های کلیدی: گیاه حرا، اسپرماتوژنز، تستوسترون، تتراکلریدکربن، موش صحرایی
متن کامل [PDF 803 kb]   (1179 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1394/4/15 | پذیرش: 1394/6/24 | انتشار: 1394/7/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

soleimani Z, mirazi N. Study of protective effect of Avicennia marina hydroethanolic leaf extract on testes tissue and spermatogenesis in male rat induced with carbon tetrachloride. armaghanj 2015; 20 (8) :677-688
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-951-fa.html

سلیمانی زهره، میرازی ناصر. بررسی اثر حفاظتی عصاره هیدروالکلی برگ گیاه حرا(Avicennia marina .L) بر بافت بیضه و روند اسپرم سازی در موش های صحرایی نر القاء شده با تتراکلریدکربن. ارمغان دانش. 1394; 20 (8) :677-688

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-951-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 8 - ( 8-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645