زهره منتصری ، محسن سالاری ، جان محمد ملک زاده ، اکبر رستمی نژاد
مقدمه و هدف: حوادث از مشکلات مهم بهداشتی کودکان می باشد. طبق آمار بین 20-30 درصد مصدومین حوادث بیمارستانهای عمومی و اورژانس را کودکان زیر 16 سال تشکیل می دهند. نظر به اهمیت حوادث و روند متغیر آن در شهرها و دوره های زمانی، در این مطالعه به بررسی فراوانی حوادث در کودکان مصدوم مراجعه کننده به بخش اتفاقات بیمارستان شهید بهشتی یاسوج در طی سال 1378 پرداخته شد. مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی بر اساس فرمهای جمع آوری اطلاعات، موارد سن، جنس، تشخیص، تاریخ پذیرش، طول مدت بستری در بخش اتفاقات تا تعیین وضعیت نهایی (ترخیص مستقیم از بخش اتفاقات ، انتقال به بخش دیگر، اعزام و فوت) مربوط به 167 کودک مصدوم که در سال 1378 به اتفاقات بیمارستان شهید بهشتی مراجعه کرده بودند بررسی و ثبت شد و به وسیله آمار توصیفی از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: یافته ها نشان داد که در طی سال 1378، 524 پرونده پذیرش جهت مصدومین حوادث تشکیل گردیده است که تعداد 167 مورد مربوط به کودکان زیر 14 سال بوده است و از 167 کودک مصدوم، 115مورد (9/68 درصد) پسر و 52 مورد (1/31درصد) دختر بوده اند. بیشترین فراوانی حوادث به ترتیب شامل ضربه به سر (7/40درصد)، سقوط (8/22درصد) و تصادف با وسایل موتوری (1/19درصد) و کمترین فراوانی مربوط به سوختگی، عقرب و مارگزیدگی (هر کدام 6/0 درصد) بود. از نظر فصلی بیشترین فراوانی مراجعه کنندگان مربوط به فصل تابستان (4/38درصد) و بهار (2/35درصد) و کمترین فراوانی مربوط به فصل زمستان (2/16درصد) بود. بیشترین تخصص مورد نیاز جهت معاینه و بررسی موارد بستری شده در بخش اتفاقات به ترتیب؛ متخصص مغز و اعصاب (6/47درصد)، ارتوپد (18درصد) و جراح عمومی (8/10درصد) بود. نتیجه گیری: توصیه می شود که ضمن ارایه آموزشهای کافی و همگانی در خصوص پیشگیری از حوادث در کودکان ، امکانات لازم جهت احداث مرکز مخصوص حوادث در استان مهیا گردد.
دریافت: 1394/3/25 | پذیرش: 1394/3/25 | انتشار: 1394/3/25

XML     Print

منتصری زهره، سالاری محسن، ملک زاده جان محمد، رستمی نژاد اکبر. بررسی فراوانی حوادث در کودکان مصدوم مراجعه کننده به بخش اتفاقات بیمارستان شهید بهشتی یاسوج سال 1378. ارمغان دانش. 1382; 8 (1) :1-8