بررسی آگاهی و نگرش مردان متاهل درباره وازکتومی در شهر دهدشت سال 1382
ابراهیم نعیمی، رضا چمن، عزیزاله پورمحمودی، حمیدرضا غفاریان شیرازی
مقدمه و هدف: تنظیم خانواده به عنوان یک برنامه مهم و دارای اولویت در سطح کشوری و استانی جهت کنترل و مهار رشد شتابان جمعیت مطرح است. مردان می‌توانند نقش بسیار موثری در برنامه تنظیم خانواده ایفا نمایند. لذا طی این پژوهش آگاهی و نگرش مردان متاهل شهر دهدشت در مورد وازکتومی مورد سنجش و بررسی قرار گرفت. مواد و روش کار: پژوهش حاضر مطالعه‌ای توصیفی- تحلیلی در سال 1382 بوده و ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه و روش جمع‌آوری مصاحبه بود. با مراجعه به 400 مرد متاهل که به صورت تصادفی منظم انتخاب شده بودند پرسشنامه‌ها تکمیل گردیدند. داده‌های جمع‌آوری شده از طریق نرم‌افزار SPSS و روشهای آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: براساس یافته‌های این پژوهش میانگین سنی واحدهای پژوهشی 9.23 ± 38.54 سال بود. 53.1 درصد دارای تحصیلات دبیرستانی و دانشگاهی و 46.3 درصد کارمند بودند. از نظر میزان آگاهی از عمل وازکتومی، 33.3 درصد آگاهی ضعیف و 25 درصد آگاهی متوسط و 41.8 درصد آگاهی خوب داشتند. از نظر نگرش واحدهای پژوهشی به وازکتومی و 44 درصد دارای نگرش ضعیف، 34.8 درصد دارای نگرش متوسط و 21.2 درصد دارای نگرش خوب بودند. سطوح آگاهی واحدهای پژوهشی با میزان تحصیلات، سن، تعداد فرزندان و اشتغال آنان رابطه معنی‌داری را نشان داد و سطوح نگرش واحدهای مورد پژوهش با میزان تحصیلات، سن و شغل آنان دارای رابطه معنی‌داری بود. نتیجه‌گیری: براساس یافته‌ها پیشنهاد می‌شود تا بازنگری در امر برنامه‌ریزی آموزشی و رسانه‌ای نسبت به ارتقا آگاهی و نگرش مردم در زمینه وازکتومی اقدام شود.
دریافت: 1394/3/24 | پذیرش: 1394/3/24 | انتشار: 1394/3/24

XML     Print

نعیمی ابراهیم، چمن رضا، پورمحمودی عزیزاله، غفاریان شیرازی حمیدرضا. بررسی آگاهی و نگرش مردان متاهل درباره وازکتومی در شهر دهدشت سال 1382 . ارمغان دانش. 1382; 8 (3) :59-69

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645