[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 10، شماره 3 - ( 7-1384 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 51-43 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی سطح سرمی منیزیم در بیماران دیابتی تیپ دو شهرستان گرگان
دکتر سیما بشارت 1، محمدرضا ربیعی ، زهرا رزقی ، دکتر حمیدرضا بذرافشان
1- ، s_besharat_gp@yahoo.com
چکیده:   (4080 مشاهده)
چکیده: مقدمه و هدف: در مطالعات مختلف گزارش شده که دیابت منجر به اختلالاتی در سطوح پلاسمایی بعضی از عناصر معدنی کمیاب (ضروری) مانند منیزیم می شود و خود منیزیم نیز در پاتوژنز و پیشرفت دیابت مؤثر است. هدف از ایـــن مطالعه بررسی میزان منیزیم سرم و ارتباط آن با برخی شاخص‌های فردی در افراد دیابتی تیپ دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهرستان گرگان بوده است. مواد و روش ها: این یک مطالعه توصیفی ـ تحلیلی به صورت مقطعی است که پس از انجام یک مطالعه مقدماتی در کلینیک دیابت گرگان و تعیین حجم نمونه با توجه به فرمولهای آماری، طی سه ماهه تابستان 1382 در بیماران دیابتی تیپ دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت گرگان به صورت نمونه گیری تصادفی آسان ( بیمارانی که حاضر به شرکت در مطالعه بودند پس از دادن رضایت کتبی تا رسیدن به حجم نمونه مورد نظر وارد مطالعه شدند) انجام شد. پس از پرکردن پرسشنامه حاوی مشخصات فردی به آزمایشگاه ارجاع داده شده و با گرفتن 5 سی سی خون وریدی به صورت ناشتا، سطح متوسط منیزیم سرمی به روش اسپکتروفتومتری و سطح هموگلوبین گلیکوزیله نیز به عنوان شاخص گلیسمیک به روش کالریمتری اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمونهای کای دو، تی دانشجویی و تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: سطح متوسط منیزیم سرم در افراد مورد مطالعه 96/063/1 میلی‎گرم در دسی‎لیتر بوده و در 43 نفر (8/47درصد) از مراجعه کنندگان سطح منیزیم سرم کمتر از نرمال بود. بیشترین افراد دچار هیپومنیزیمی (8/69 درصد)در گروه سنی 60-41 سال بودند. سطح سرمی منیزیم در دو جنس تفاوت آماری معنی داری نداشت. در افراد دارای سطح سواد بالاتر از دیپلم، میانگین منیزیم سرمی پایین تر بود. نتیجه گیری: با توجه به درصد بالای هیپومنیزیمی در افراد دیابتی تیپ دو مورد مطالعه پیشنهاد می‎گردد به بیماران دیابتی راجع به مصرف منابع غذایی حاوی منیزیم مانند؛ سبزیجات ، غلات و دانه‎ها و غذاهای دریایی آموزشهای لازم داده شود. واژه های کلیدی: منیزیم سرم ، دیابت تیپ دو، هموگلوبین گلیکوزیله
واژه‌های کلیدی: واژه های کلیدی: منیزیم سرم، دیابت تیپ دو، هموگلوبین گلیکوزیله
متن کامل [PDF 223 kb]   (1021 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/3/17 | پذیرش: 1394/3/17 | انتشار: 1394/3/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Besharat S, Rabie M, Rezghi Z, Bazrafshan H. Magnesium Plasma Level in Type 2 Diabetic Patients, Gorgan 2004 . armaghanj 2005; 10 (3) :43-51
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-777-fa.html

بشارت دکتر سیما، ربیعی محمدرضا، رزقی زهرا، بذرافشان دکتر حمیدرضا. ارزیابی سطح سرمی منیزیم در بیماران دیابتی تیپ دو شهرستان گرگان . ارمغان دانش. 1384; 10 (3) :43-51

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-777-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( 7-1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645