[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 12، شماره 2 - ( 4-1386 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 45-37 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه هضم پروتئین یک نمونه غذای صنعتی با یک نمونه غذای خانگی در موش‌‌های صحرایی نر
محسن تقی‌زاده ، ذات‌الله عاصمی 1
1- ، asemi_z @ yahoo.com
چکیده:   (3807 مشاهده)
مقدمه و هدف: ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذایی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین علت روش‌های بیولوژیک، میکروبیولوژیک، شیمیایی و تلفیقی برای تعیین کیفیت پروتئین‌ها معرفی شده است. با توجه به اهمیت کیفیت پروتئین غذاها، به ویژه در خانوارهای کم درآمد، این مطالعه با هدف مقایسه هضم پروتئین یک نمونه غذای صنعتی (هومانا بر پایه برنج) با یک نمونه غذای خانگی (بر پایه مخلوط برنج به علاوه لوبیا) در موش‌های صحرایی نر انجام گرفت. مواد و روش ها: این تحقیق تجربی روی 32 سر موش صحرایی نر در سن 21 روز از نژاد ویستار انجام گرفت. موش‌ها در گروههای هشت‌تایی تحت 4 رژیم غذایی شامل؛ 2 رژیم مورد (غذای صنعتی و غذای خانگی)، 1 رژیم استاندارد (کازئین به علاوه متیونین) و 1 رژیم پایه (بدون پروتئین) با میانگین وزنی 4/65 گرم در هر گروه برای مطالعه قابلیت حقیقی هضم پروتئین و قابلیت هضم ظاهری پروتئین به صورت تصادفی در گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1385 قرار داده شدند. طول مدت مطالعه برای قابلیت حقیقی هضم پروتئین و قابلیت هضم ظاهری پروتئین، 9 روز بود. میزان قابلیت حقیقی هضم پروتئین و قابلیت هضم ظاهری پروتئین گروهها از طریق آنالیز واریانس همراه با آزمون توکی با استفاده از نرم-افزار SPSS مورد تحلیل آماری قرار گرفت. یافته‌ها: شـاخص قابلیت حقیقی هضم پروتئین 48/92، 887 و 6/17/79، قابلیت هضم ظاهری پروتئین 3/48/89، 2/4 6/80 و 6/18/76 به ترتیب؛ بـرای پروتئیـن کـازئین به علاوه متیونین، غذای صنعتی و غذای خانگی بود. همچنین نتایج آزمون آماری آنالیز واریانس قابلیت حقیقی هضم پروتئین و قابلیت هضم ظاهری پروتئین بین سه گروه کـازئین به علاوه متیونین، غذای صنعتی و غذای خانگی معنی‌دار می‌باشد (0001/0p<). نتیجه گیری: یافته‌ها نشان می‌دهند که هضم پروتئین غذای خانگی بر پایه مخلوط برنج به علاوه لوبیا در مقایسه با غذای صنعتی هومانا تقریباً برابر است.
واژه‌های کلیدی: کیفیت پروتئینی، قابلیت حقیقی هضم پروتئین، قابلیت هضم ظاهری پروتئین، هومانا، غذای خانگی
متن کامل [PDF 147 kb]   (1058 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/3/12 | پذیرش: 1394/3/12 | انتشار: 1394/3/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghizade M, Asemi Z. Comparison of Protein Digestibility of a Commercial Food Sample with a Sample of Home Made Food in Rats. armaghanj 2007; 12 (2) :37-45
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-687-fa.html

تقی‌زاده محسن، عاصمی ذات‌الله. مقایسه هضم پروتئین یک نمونه غذای صنعتی با یک نمونه غذای خانگی در موش‌‌های صحرایی نر . ارمغان دانش. 1386; 12 (2) :37-45

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-687-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 2 - ( 4-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645