تظاهر سیستیک جسم خارجی باقی مانده درحفره پریتوئن ( گوسیپیبوما )
سعادت محرابی 1، صدراله محرابی
1- ، dr.s.meh544@ gmail.com
مقدمه و هدف : یکی از عوارض نادر اعمال جراحی باقی ماندن جسم خارجی در حفرات بدن می‌باشد که منجر به مشکلاتی برای بیمار؛ پزشک و بیمارستان می‌شود. گوسیپیبوما یک عارضه نادر جراحی است که شامل یک توده یا ضایعه سیستیک مانند ناشی از باقی ماندن گاز جراحی در بدن بیمار می‌باشد. باقی ماندن جسم خارجی منجر به ایجاد توده، فیستول، آبسه و انسداد بعد از عمل جراحی شده و از طریق بررسی‌های رادیولوژیک تشخیص داده می‌شود. در تمام بیمارانی که از درد، توده قابل لمس و یا عفونت بعد از عمل شاکی هستند باقی ماندن جسم خارجی باید در لیست تشخیص‌های افتراقی قرار گیرد. در این مقاله یک بیمار با دو عدد گاز و لنگاز باقی مانده در شکم با تظاهر سیستیک معرفی می‌شود . معرفی بیمار: بیمار خانمی‌32 ساله بود که در سال 1388 به بیمارستان شهید بهشتی یاسوج مراجعه نمود و تحت عمل لاپاراتومی قرار گرفت. بیمار مذبور در سال 1387 تحت عمل سزارین قرار گرفته بود و بعد از عمل از درد شکم، بی اشتهایی و کاهش وزن شکایت داشت. در مراجعات به پزشکان متخصص بررسی‌های انجام شده شامل؛ آزمایش‌های مختلف، سونوگرافی، سی‌تی‌اسکن و اندوسکوپی بوده است که یافته‌های سونوگرافی و سی تی اسکن دال بر وجود دو عدد کیست با جدار کلسیفیه در طرفین شکم بود. بیمار با تشخیص کیست هیداتید به جراح معرفی می‌شود. یافته‌های حین عمل توده کیستیک با چسبندگی به احشاء در سمت راست و توده کولون نزولی در سمت چپ بود. یافته پاتولوژی وجود گاز درتوده سمت راست و لنگاز در داخل روده در سمت چپ بوده است. نتیجه‌گیری: در بیماران بعد از عمل جراحی که با درد شکم و یا توده شکمی‌مراجعه می‌کنند، باقی‌ماندن جسم خارجی باید در لیست تشخیص‌های افتراقی قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: گوسیپیبوما، جسم خارجی، توده کیستیک
دریافت: 1394/3/3 | پذیرش: 1394/3/3 | انتشار: 1394/3/3

Mehrabi S, Mehrabi S. Systemic Presentation of Retained Foreign Body in the Peritoneal Cavity (Gossypiboma). armaghanj 2010; 15 (1) :87-94

محرابی سعادت، محرابی صدراله. تظاهر سیستیک جسم خارجی باقی مانده درحفره پریتوئن ( گوسیپیبوما ). ارمغان دانش. 1389; 15 (1) :87-94