[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 18، شماره 8 - ( 2-1392 ) ::
جلد 18 شماره 8 صفحات 649-641 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر تجربی روغن پسته خوراکی بر محور هیپوفیز ـ گناد و تغییرات بافت بیضه در موش‌های صحرایی نر بالغ
فرشته پرهمت 1، مهرداد شریعتی ، لیلی سپهرآرا
1- ، : fereshtehporhemmat@gmail.com
چکیده:   (4226 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: روغن پسته خوراکی دارای ترکیباتی است که از نظر شیمیایی از اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع تشکیل شده است. اسیدهای چرب اشباع می‌توانند باعث مهار عملکرد آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز شده و اسیدهای چرب غیر اشباع باعث افزایش کلسترول بدن می‌شوند. هدف این مطالعه بررسی تأثیر تجربی روغن پسته خوراکی بر محور هیپوفیز ـ گناد و تغییرات بافت بیضه در موش‌های صحرایی نر بالغ بود. روش‌ بررسی: در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار در 5 گروه هشت‌تایی استفاده شد. گروه کنترل که فقط آب و غذای استاندارد دریافت و گروه شم که آب مقطر(حلال) دریافت کرده بودند و گروه‌های تجربی دریافت کننده 1، 2 و 4 سی‌سی بر کیلوگرم وزن بدن روغن پسته که به صورت خوراکی و به مدت 28 روز به حیوانات داده شد. در پایان روز بیست و ‌هشتم از حیوانات خون‌گیری به عمل آمد و مقاطع بافتی تهیه شد. میزان هورمون‌های جنسی با روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شدند. داده‌ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست تی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: مقادیر 2 و 4 سی‌سی بر کیلوگرم وزن بدن از روغن پسته خوراکی، افزایش معنی‌داری در میزان تستوسترون نسبت به گروه کنترل و شاهد را باعث ‌شدند(P<0/05). بررسی‌های بافت‌شناسی بیضه نشان داد که تراکم اسپرم‌ها در لوله‌های اسپرم‌ساز گروه‌های تجربی افزایش یافت(P<0/05). نتیجه‌گیری: روغن پسته خوراکی موجب افزایش تستوسترون و تراکم اسپرم لوله‌ای می‌شود که احتمالاً با وجود ترکیباتی مانند اسیدهای میریستیک و پالمیتیک که مهار کننده آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز و افزاینده بیوسنتز 17- بتاهیدروکسی استروئید دهیدروژناز در پسته خوراکی هستند، مرتبط است. واژه‌های کلیدی: روغن پسته خوراکی، بیضه، گنادوتروپین، تستوسترون، موش صحرایی
واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی: روغن پسته خوراکی، بیضه، گنادوتروپین، تستوسترون، موش صحرایی
متن کامل [PDF 706 kb]   (1099 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/15 | پذیرش: 1394/2/15 | انتشار: 1394/2/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Porhemmat F, Shariati M, Sepehrara L. Effect of Pistacia Vera Oil on Pituitary Gonad Axis and Histological Testis Changes in Adult Male Rats. armaghanj 2013; 18 (8) :641-649
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-462-fa.html

پرهمت فرشته، شریعتی مهرداد، سپهرآرا لیلی. تأثیر تجربی روغن پسته خوراکی بر محور هیپوفیز ـ گناد و تغییرات بافت بیضه در موش‌های صحرایی نر بالغ. ارمغان دانش. 1392; 18 (8) :641-649

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-462-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 8 - ( 2-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660