امیر امامی1 ، رامین یعقوبی 2، آفاق معطری3 ، مجید باصری صالحی4 ، جمشید روزبه5
1- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات فارس، شیراز، ایران
2- مرکز تحقیقات پیوند اعضاء، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران، ، rayaviro@yahoo.com
3- گروه باکتری و ویروس شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
4- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، فارس، ایران،
5- مرکز تحقیقات کلیه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

زمینه و هدف: پولیوماویروس BK‌ یک عفونت فراگیر باشیوع بیش از 80%در دنیا میباشد. یکی از دلائل اهمیت پولیوماویروس BK ، بروز آسیبهای کلیوی و رد پیوند در بیماران گیرنده پیوند کلیه می باشد. ناحیه غیرکدشونده کنترلی ژنوم پولیوماویروس نقش تنظیمی در بیان ژنها و تکثیر این ویروس دارد، این مطالعه با هدف راه اندازی روشی مولکولی حساس و دقیق بمنظور بررسی الگوی ژنتیکی این ناحیه در بیماران انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه، تعداد 129 نمونه ادرار از بیماران گیرنده پیوند کلیه جمع آوری گردید. سپس باطراحی و راه اندازی روش ترکیبی PCR آشیانه ای و ترادف یابی (Nested-PCR sequencing) برای اولین بار تغییرات احتمالی ایجاد شده در ناحیه غیر کد کننده کنترلی ژنوم پولیوماویروس BK در نمونه های فوق بررسی گردید. یافته‌ها: نمونه های مورد مطالعه از (9/58%) 76 بیمار مرد و (1/41%) 53 بیمار زن جمع آوری گردیدند. میانگین سنین افراد 89/0±0/38 بود. به طور کلی (6/56%) 73 نمونه از نظر حضور پولیوماویروس BK مثبت ارزیابی گردیدند. با بررسی توالی ژنومی، تغییرات ایجاد شده در ناحیه غیر کد کننده کنترلی ژنوم پولیوماویروس BK در نمونه های مثبت تعیین گردید. نتیجه‌گیری: بررسی ناحیه غیر کد شونده کنترلی ژنوم پولیوما ویروس BK در نمونه‌های ادرار بیماران گیرنده پیوند کلیه نشان داد که ژنوتیپ های بازآرایی شده شایع ترین ژنوتیپها در این بیماران می باشند. بررسی این توالی نشان داد که این بازآرایی ها دارای الگوی مشخص و متفاوت از سویه استاندارد آرکی‌تایپ می باشند.

واژه‌های کلیدی: پولیوماویروس BK، پیوند کلیه، نفروپاتی، ‌ ناحیه غیر کد شونده
متن کامل [PDF 682 kb]   (1948 دریافت)
دریافت: 1394/2/14 | پذیرش: 1394/2/14 | انتشار: 1394/2/14

Emami A, Yaghobi R, Moattari A, Baseri salehi M, Roozbeh J. Evaluation of the Genetic Variation of Non Coding Control Region of BK Virus Using Nested-PCR Sequencing Method in Renal Graft Patients. armaghanj 2015; 20 (2) :89-102