[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 15، شماره 4 - ( 10-1389 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 315-303 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی خصوصیات آنتی‌اکسیدانی، رنگ و اثرات ضد باکتریایی فیلم خوراکی کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی علیه لیستریا منوسیتوژنز
مهران مرادی ، حسین تاجیک 1، سید مهدی رضوی روحانی ، عبدالرسول ارومیه ای ، حسن ملکی نژاد ، سید سیاوش ساعی دهکردی
1- ، h.tajik@urmia.ac.ir
چکیده:   (5781 مشاهده)
مقدمه و هدف: فیلم حاوی مواد ضد میکروبی، از انواع بسته‌بندی فعال بوده که به منظور کنترل فساد میکروبی در مواد غذایی استفاده می‌گردد. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات اسانس آویشن شیرازی برروی ویژگی‌های ضد میکروبی، آنتی‌اکسیدانی و رنگ فیلم خوراکی کیتوزان بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی طی سال‌های 1389ـ 1388 در دانشگاه ارومیه انجام شد. در این مطالعه ترکیبات شیمیایی اسانس با روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی‌شناسایی گردید. فیلم کیتوزان حاوی اسانس در غلظت‌های 0، 5/0، 1 و 2 درصد، با روش کاستینگ تهیه گردید. در فیلم، میزان فنل کل، خصوصیات آنتی‌اکسیدانی، رنگ و اثرات ضد میکروبی علیه لیستریا منوسیتوژنز، ارزیابی شدند. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و گراف پد و آزمون آماری دانکن تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: بیشترین میزان فنل کل مربوط به فیلم حاوی اسانس 2 و سپس به ترتیب مربوط به فیلم حاوی 1، 5/0 و 0 درصد اسانس بود. قدرت آنتی‌اکسیدانی فیلم کیتوزان با افزودن اسانس افزایش می‌یابد. این افزایش در اسانس 1 و 2 درصد نسبت به گروه کنترل معنی‌دار بود (05/0p<). مقایسه نتایج شاخص شفافیت، نشان از عدم تغییر معنی‌دار شفافیت فیلم کیتوزان خالی در اثر اضافه کردن اسانس داشت. در حالی که افزودن اسانس به طور معنی‌داری باعث کاهش شاخص زردی فیلم‌ها گردید. نتایج نشان داد که فیلم‌های حاوی اسانس، موجب افزایش معنی‌دار در ویژگی ضد لیستریایی فیلم کیتوزان گردید. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که می‌توان بسته و فیلم فعال کیتوزان، با استفاده از اسانس آویشن شیرازی تهیه نمود. افزودن اسانس، موجب بهبود خصوصیات عملکردی و ضد باکتریایی فیلم می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: فیلم کیتوزان، اسانس آویشن، ضد میکروبی، آنتی‌اکسیدان
متن کامل [PDF 801 kb]   (2014 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/14 | پذیرش: 1394/2/14 | انتشار: 1394/2/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi M, Tajik H, Razavi Rohani S, Oromiehie A, Malekinejad H, Saei-Dehkordi S. Antioxidant, Color and Antibacterial Properties of Edible Chitosan Film Incorporated with Zataria Multiflora Boiss ٍEssential Oil against Listeria Monocytogenes. armaghanj 2011; 15 (4) :303-315
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-432-fa.html

مرادی مهران، تاجیک حسین، رضوی روحانی سید مهدی، ارومیه ای عبدالرسول، ملکی نژاد حسن، ساعی دهکردی سید سیاوش. ارزیابی خصوصیات آنتی‌اکسیدانی، رنگ و اثرات ضد باکتریایی فیلم خوراکی کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی علیه لیستریا منوسیتوژنز. ارمغان دانش. 1389; 15 (4) :303-315

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-432-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 4 - ( 10-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645