مقدمه و هدف: ملاسما یک بیماری هیپرملانوز اکتسابی است و در صورتی که به موقع درمان نشود، میتواند سبب مشکلات زیبایی در زنان شود. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر مقایسهای کرم هیدروکینون 2 درصد و ملفید در درمان بیماری ملاسما بود.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1387 در دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شد. تعداد 62 نفر که قبلاً به بیماری ملاسما مبتلا گردیده بودند انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه از بیماران کرم هیدروکینون 2 درصد و به گروه دیگر کرم ملفید داده شد. پس از 12 هفته مصرف روزانه دارو، میزان بهبود به وسیله پزشک متخصص ارزیابی گردید. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهای آماری مجذور کای و تی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: پس از درمان در گروههای درمان با هیدروکینون و ملفید پاسخ درمانی مشابهی دیده شد و بین دو گروه تفاوت معنیداری از نظر پاسخ به درمان مشاهده نشد(05/0p>).
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که استفاده از کرم ملفید به اندازه هیدروکینون 2 درصد در درمان ملاسما مؤثر است، لذا میتواند در پروتکلهای درمانی ملاسما مورد توجه قرار گیرد.
Yaghmaee R, Rad F, Farhadifar F, Najafi Pirasteh M, Khatibi R. Comparative efficacy of 2% Hydroquinone and Melfade in Treatment of Melasma . armaghanj 2011; 16 (1) :1-8 URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-406-fa.html
یغمایی رکسانا، راد فرخ، فرهادی فر فریبا، نجفی پیراسته منیر، خطیبی راز. مقایسه تأثیر درمانی هیدروکینون 2 درصد و ملفید در درمان بیماری ملاسما. ارمغان دانش. 1390; 16 (1) :1-8