[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 16، شماره 2 - ( 3-1390 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 199-191 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی دانه گیاه اسفرزه
اصغر شریفی ، محسن نغماچی 1، سهیلا جاهد ، سید عبدالمجید خسروانی
1- ، naghmachi@yahoo.com
چکیده:   (4744 مشاهده)
مقدمه و هدف: با توجه به مقاومت میکروارگانیسم‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها، محققین در پی کشف مواد ضد میکروبی جدید برای جایگزینی آنتی‌بیوتیک‌ها هستند، که در این میان گیاهان دارویی نقش مهمی‌را بازی می‌کنند. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد میکروبی گیاه اسفرزه روی تعدادی از میکروارگانیسم‌ها بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی که در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد، بعد از جمع‌آوری و تهیه عصاره هیدروالکلی گیاه اسفرزه، اثر آن بر روی10 میکروارگانیسم مختلف بررسی شد. هم‌چنین حداقل غلظت مهار کنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی این عصاره روی باکتری‌ها اندازه‌گیری شد و سپس قطر هاله عدم رشد این عصاره با آ نتی‌بیوتیک‌های استاندارد مقایسه شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس و کای دو تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: این مطالعه نشان داد که همه میکروارگانیسم‌های مورد بررسی به غلظت 10 و20 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر از عصاره گیاه اسفرزه مقاوم هستند. در غلظت40 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر استاف اورئوس و استاف اپیدرمیس به ترتیب هاله عدم رشدی معادل با 10 و 13 میلی‌متر را نشان دادند و در غلظت 80 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر حداکثر قطر هاله عدم رشد مربوط به استاف اورئوس برابر با 20 میلی‌متر و استاف اپیدرمیدیس 18 میلی‌متر بود. قابل قبول‌ترین غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی عصاره به ترتیب40 و80 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر گزارش شد که مربوط به استاف اورئوس و استاف اپیدرمیس بود. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره گیاه اسفرزه در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های استاندارد اثر ضد میکروبی برروی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوس اپیدمیدیس دارد.
واژه‌های کلیدی: اسفرزه، ضد میکروبی، میکرو ارگانیسم
متن کامل [PDF 765 kb]   (1956 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/9 | پذیرش: 1394/2/9 | انتشار: 1394/2/9
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi A, Naghmachi M, Jahedi S, Khosravani S. A Study on Antimicrobial Effects of Plantago Psyllium . armaghanj 2011; 16 (2) :191-199
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-405-fa.html

شریفی اصغر، نغماچی محسن، جاهد سهیلا، خسروانی سید عبدالمجید. مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی دانه گیاه اسفرزه. ارمغان دانش. 1390; 16 (2) :191-199

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-405-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( 3-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645