[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 18، شماره 1 - ( 1-1392 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 43-31 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد میکروبی اسانس گیاهان دارویی بابونه آلمانی و بابونه کبیر
زهرا ایزدی ، سید علی‌محمد مدرس ثانوی 1، علی سروش زاده ، محمود اثنی‌عشری ، پوراندخت داودی
1- ، modaresa@modares.ac.ir
چکیده:   (7686 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: از اسانس گل‌ها و پیکره رویشی بابونه آلمانی و کبیر در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی استفاده فراوانی می‌شود. هدف این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی اسانس گیاهان دارویی بابونه و بابونه کبیر بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی استخراج اسانس از اندام هوایی دو گیاه بابونه آلمانی و کبیر در مرحله گلدهی کامل، با روش تقطیر با آب و به کارگیری دستگاه کلونجر انجام شد. جداسازی و شناسایی ترکیب‌های متشکله اسانس‌ها با استفاده از دستگاه‌های گاز کروماتوگراف و گاز کروماتوگراف متصل شده به طیف‌سنج جرمی صورت گرفت، سپس با استفاده از تکنیک میکرودایلوشن خاصیت ضد میکروبی اسانس‌های مورد نظر با تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی علیه تعدادی از میکروارگانیسم‌های گرم مثبت و گرم منفی بررسی شد. هم‌چنین واکنش متقابل اسانس‌های این گیاهان از طریق محاسبه شاخص بازدارندگی افتراقی علیه میکروارگانیسم‌ها نیز بررسی شد. داده‌ها با آزمون‌ آماری چند دامنه‌ای دانکن تجزیه و تحلیل قرار شدند. یافته‌ها: حداقل غلظت بازدارندگی اسانس‌های بابونه آلمانی و بابونه کبیر به ترتیب در دامنه 22/0 تا 4 و 09/0 تا 1 میلی‌گرم در میلی‌لیتر به دست آمد. محاسبه شاخص بازدارنده افتراقی اسانس این گیاهان علیه میکروارگانیسم‌های لیستریا مونوسیتوجنز، باسیلوس سوبتیلیس و باسیلوس سرئوس وجود فعالیت سینرژیستی و علیه میکروارگانیسم‌های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا تیفی‌موریوم فعالیت افزایشی را اثبات نمود. نتیجه‌گیری: استفاده هم‌زمان از دو اسانس بابونه آلمانی و کبیر دارای اثرهای بازدارنده قابل توجه بوده و می‌توان در راستای بهینه‌سازی استفاده از اسانس‌ها در کنترل مؤثر میکروارگانیسم‌ها استفاده نمود. واژه‌های کلیدی: بابونه آلمانی، بابونه کبیر، اثر ضد میکروبی
واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی: بابونه آلمانی، بابونه کبیر، اثر ضد میکروبی
متن کامل [PDF 549 kb]   (4952 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/8 | پذیرش: 1394/2/8 | انتشار: 1394/2/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Izadi Z, Modarres Sanavi S, Sorooshzadeh A, Esna-Ashari M, Davoodi P. Antimicrobial activity of chamomile (Matricaria chamomilla L.) and feverfew (Tanacetum parthenium L.) . armaghanj 2013; 18 (1) :31-43
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-381-fa.html

ایزدی زهرا، مدرس ثانوی سید علی‌محمد، سروش زاده علی، اثنی‌عشری محمود، داودی پوراندخت. اثر ضد میکروبی اسانس گیاهان دارویی بابونه آلمانی و بابونه کبیر . ارمغان دانش. 1392; 18 (1) :31-43

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-381-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 1 - ( 1-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4657