[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 30، شماره 3 - ( 2-1404 ) ::
جلد 30 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
کارایی برون تنی نانولیپوزوم های آگماتین بر تکثیر و تمایز سلول های بنیادی عصبی مغز موش نر بالغ
امیر قنبری1 ، مهرزاد جعفری برمک ، حسن بردانیا
1- ، amirghanbari52@yahoo.com
چکیده:   (76 مشاهده)
زمینه و هدف:
نورون زایی  در طول زندگی هر فرد باید مداوم و پویا بوده تا کارایی قسمتهای مختلف مغز دچار ضعف و ناکارامدی نگردد. از طرفی حفاظت از نورونهای قدیمی نیز میتواند راهگشا باشد بنابراین مواد سنتتزی که بتواند همزمان هر دو عملکرد حفاظت و نورون زایی را داشته باشد میتواند گزینه مناسبی برای دارو رسانی  هدفمند در بیماریهای مغزی و پیری باشد  به طور خاص، آگماتین به دلیل نقش آن به عنوان یک پیش ساز پلی آمین و توانایی آن در عبور از سد خونی مغزی و در عین حال مهار اکسید نیتریک سنتاز مفید  و داشتن  نقش حفاظتی و نورون زایی گزارش شده میتواند گزینه مناسبی در دارو رسانی هدفمند در محافظت ونورون زایی باشد . بنابراین این تحقیق با هدف داروسانی هدفمند با نانولیپوزم و بررسی اثرات آن بر روی تکثیر و تمایز سلول‌های بنیادی عصبی  انجام شد.
روش بررسی:
 در این مطالعه تجربی - آزمایشگاهی ، ابتدا سلول های بنیادی عصبی را از ناحیه ساب ونتریکولار مغز موش بالغ جداسازی کرده و در حضور فاکتور رشد اپیدرمی و فاکتور رشد فیبروبلاستی،  تکثیر و نوروسفرها ایجاد شدند. زنده مانی سلولی در شش گروه شامل گروه کنترل ، گروه نانولیپوزوم ، گروه آگماتین با غلظت های (25 و 50) و گروه های نانولیپوزوم تیمار با آگماتین با غلظت های (25 و 50) میکرومولار به روش MTT انجام شد. همچنین تعداد نوروسفر، تعداد سلول های منتج از هر نوروسفر و تعداد سلولهای عصبی و گلیال بدنبال تمایزشمارش شدند. داده های جمع آوری شده  با استفاده از آزمون واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها:
زنده مانی سلولهای بنیادی عصبی درگروه های اگماتین  بصورت وابسته به دوز افزایش یافت بطوریکه در گروه  50و100 میکرومولار نسبت به گروه آگماتین10 میکرومولار افزایش معنی داری داشت(**p<0.01).  میانگین تعداد نوروسفرها درگروه های نانولیپوزوم آگماتین  50 میکرومولار در مقایسه با گروه های لیپوزوم و کنترل  افزایش معنی داری(*p<0.05,**p<0.01) نشان دادند. میانگین تعداد سلول های نورونی درگروه های نانولیپوزوم آگماتین 25و50  در مقایسه با  گروه های لیپوزوم و کنترل افزایش معنی داری(***p<0.0001 ) نشان دادند.
نتیجه گیری: داده های حاصل از این مطالعه نشان داد که تیمار با آگماتین و نانو لیپوزوم حاوی آگماتین میتواند در تکثیر و تمایز سلولهای بنیادی موثر بوده و که این افزایش در تکثیر و تمایز در روش هدفمند با لیپوزوم در غلظت پایین تری از اگماتین موثر بوده که میتواند نشان دهنده هدفمندی سامانه لیپوزومی و ارزشمندی آن باشد.
 
واژه‌های کلیدی: آگماتین - سلولهای بنیادی عصبی - نورون زایی- نانولیپوزوم
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آناتومی
دریافت: 1403/6/18 | پذیرش: 1403/9/26 | انتشار: 1404/2/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanbari A, Jafari Barmak M, Bardania H. Efficacy of agmatine nanoliposomes on proliferation and differentiation of adult mouse neural stem cells in vitro. armaghanj 2025; 30 (3)
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3689-fa.html

قنبری امیر، جعفری برمک مهرزاد، بردانیا حسن. کارایی برون تنی نانولیپوزوم های آگماتین بر تکثیر و تمایز سلول های بنیادی عصبی مغز موش نر بالغ. ارمغان دانش. 1404; 30 (3)

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3689-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 3 - ( 2-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710