مسعود احتشامی ، افشین تکدستان 1، نادعلی علوی ، نعمت‌الله جعفرزاده حقیقی فرد ، مهدی احمدی مقدم ، محمد خزایی ، عبدالحسین صالحی
1- ، afshin_ir@yahoo.com
زمینه و هدف: استفاده مجدد از فاضلاب می‌تواند راهکاری مناسب در استراتژی توسعه منابع آب و تأمین نیازهای آبی در نظر گرفته شود. هدف این مطالعه بررسی کارایی صافی درشت دانه افقی در حذف اکسیژن خواهی شیمیایی از پساب ثانویه فاضلاب شهری بود. روش بررسی: پایلوتی که در این مطالعه استفاده شد، از نوع صافی درشت دانه با جریان افقی است. این پایلوت بر اساس معیارهای طراحی وجلین، طراحی و ساخته شد. حجم نمونه به روش فول فاکتوریال تعیین گردید. نمونه‌ها به صورت روزانه و لحظه‌ای بر اساس تعداد نمونه پیش بینی شده (28 نمونه در هر نرخ فیلتراسیون) از ورودی و خروجی صافی برداشت شد، سپس در آزمایشگاه با دستگاه DR5000 آزمایش گردید. نتایج حاصله با آزمون‌های آماری تحلیل کوواریانس، تست تی زوجی و تی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد، میانگین حذف اکسیژن خواص شیمیایی در حالت عملکرد پایدارفیلتر درشت دانه افقی در نرخ‌های فیلتراسیون 5/0،1 و5/1 متر بر ساعت به ترتیب60،51 و 38 درصد بود. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که میانگین‌های خروجی از سیستم فیلتر درشت دانه افقی در هر سه نرخ فیلتراسیون پایین‌تر از حداکثر استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص خروجی پساب می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: صافی، پساب، فیلتراسیون، اکسیژن خواهی، شیمیایی
دریافت: 1394/2/7 | پذیرش: 1394/2/7 | انتشار: 1394/2/7

Ehteshami M, Takdastan A, Alavi N, Jafarzadeh Haghighifard N, Ahmadi Moghdam M, Khazayi M et al . Efficacy of HRF in COD Removal from Secondary Effluent of Yasuj Municipal Wastewater. armaghanj 2011; 16 (4) :391-399

احتشامی مسعود، تکدستان افشین، علوی نادعلی، جعفرزاده حقیقی فرد نعمت‌الله، احمدی مقدم مهدی، خزایی محمد و همکاران.. کارایی صافی درشت دانه افقی در کاهش اکسیژن خواهی شیمیایی از پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر یاسوج. ارمغان دانش. 1390; 16 (4) :391-399