[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 26، شماره 6 - ( 10-1400 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 940-915 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه داکینگ مولکولی ترکیبات فیتواستروژنی گل راعی(Hypericum perforatum L.) و شوید(Anethum graveolens L.) با دو ایزوفرم رسپتور استروژنی
محبوبه منصوریان
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران ، mahboubehmansourian90@gmail.com
چکیده:   (1314 مشاهده)
زمینه و هدف: استروژن‌ها نقشی اساسی در رشد، توسعه و نگهداری طیف متنوعی از بافت‌ها دارند. پاسخ‌های فیزیولوژیکی به هورمون استروژن در بافت‌های ویژه به واسطه حداقل دو ایزوفرم رسپتور استروژنی آلفا(ERα)  و بتا (ERβ) در بافت‌های خاص می‌باشد. امروزه گیاهان دارویی به دلیل ارزان‌تر بودن و عوارض جانبی کمتر نسبت به داروهای سنتتیک، کاربرد زیادی در درمان و کنترل بیماری‌ها دارند، از جمله این گیاهان، گل راعی (Hypericum perforatum L.) و شوید (Anethum graveolens L.) می‌باشد. گل راعی مؤثر بر سندرم پیش از قاعدگی و گیاه شوید به عنوان قاعده آور، مؤثر بر هورمون های جنسی و دیسمنوره می‌باشد. هدف اصلی این پژوهش تعیین و مقایسه برهمکنش مولکولی ترکیبات فیتواستروژنی گل راعی و شوید با دو ایزوفرم رسپتور استروژنی با استفاه از روش داکینگ مولکولی بود.
 
روش بررسی: این مطالعه داکینگ مولکولی در سال 1400 انجام شد. برای محاسبات برهمکنش مولکولی، با هدف بررسی بیشتر تأثیرات احتمالی هورمونی ترکیبات فیتواستروژنی گیاهان مورد مطالعه از روش داکینگ مولکولی استفاده شد. بررسی جایگاه اتصال نظری ترکیبات فیتواستروژنی فلاونوئیدی فیستین، کامپفرول، کوئرسیتین و میریستین، رسوراترول، تترامتیل‌استیلبن، ترانس‌آنتول، لیمونن و جنیستئین به عنوان یک آگونیست یا آنتاگونیست استروژنی با ERα و ERβ انجام شد و اسید آمینه‌های درگیر در برهمکنش، انرژی آزاد اتصال و ثابت اتصال تعیین شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرمافزارهای مختلف و مقایسه با نتایج مقالات مرتبط تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته‌ها: با بررسی انرژی اتصال و کنفورماسیون‌های مختلف ترکیبات فیتواستروژنی در ERs، فیستین، کامپفرول، کوئرسیتین، میریستین و رسوراترول به عنوان بهترین لیگاندهای بالقوه انتخاب شدند. نتایج تأیید می کند که این ترکیبات از نظر استریکی نسبتاً با محل قرارگیری در اکتیوسایت(جایگاه فعال) اشغال شده به وسیله آگونیست اندوژن 17βـ استرادیول به عنوان آگونیست کامل و آگونیست نسبی جنیستئین سازگار هستند. نتایج شواهدی از اتصال ترکیبات فیتواستروژنی این گیاهان به ERα و ERβ با انرژی آزاد اتصال -5.29 تا -8.47 کیلوکالری بر مول و ثابت اتصال 131.62 µM تا 614.61 nM و برهمکنش آنها با اسیدآمینه‌های کلیدی اکتیوسایت شامل Glu353، Arg394 و His524 ازERα  و Glu305، Arg346 و His475 از ERβ به عنوان آگونیست نسبی فراهم می‌کند.
 
 
نتیجه‌گیری: برهمکنش بهترین ترکیبات فیتواستروژنی مورد بررسی با اسیدآمینه‌های کلیدی اکتیوسایت ERs مانند آگونیست نسبی جنیستئین مطلوب می‌باشد. نتایج ارزشمند داکینگ مولکولی در شناسایی مهم ترین ترکیبات فیتواستروژنی، می تواند به عنوان نقطه شروع بهینه سازی در طراحی منطقی دارو در درمان بیماری های حساس به استروژن در نظر گرفته شود.
 
 
 
واژه‌های کلیدی: گل راعی، شوید، رسپتور استروژنی، فیتواستروژن، 17بتاـ استرادیول، آگونیست نسبی، داکینگ مولکولی
متن کامل [PDF 1748 kb]   (308 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/4/31 | پذیرش: 1400/6/1 | انتشار: 1400/8/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mansourian M. A Molecular Docking Study of Phytoestrogenic Compounds from Hypericum perforatum L. and Anethum graveolens L. with Two Isoforms of Estrogen Receptor. armaghanj 2021; 26 (6) :915-940
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3126-fa.html

منصوریان محبوبه. مطالعه داکینگ مولکولی ترکیبات فیتواستروژنی گل راعی(Hypericum perforatum L.) و شوید(Anethum graveolens L.) با دو ایزوفرم رسپتور استروژنی. ارمغان دانش. 1400; 26 (6) :915-940

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3126-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 6 - ( 10-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645