مژگان فائضی ، ساره فرهادی 1، اعظم وکیلی
1- ، dr.sfarhadi@gmail.com
زمینه و هدف: با توجه به عوارض پزشکی مختلف در نوزادان با زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد و نظر به شیوع بالای بیماری‌های پریودنتال، این مطالعه با هدف تعیین رابطه بیماری پریودنتال در دوران حاملگی با زایمان زودرس و وزن کم نوزادان هنگام تولد انجام شد. روش‌ بررسی: در این مطالعه موردـ شاهدی وضعیت پریودنتال 50 زن با زایمان نوزادی با وزن کم هنگام تولد و 100 نفر شاهد با اندازه‌گیری شاخص‌های لثه‌ای، پلاک، سلامت و بیماری پریودنتال و عمق پروبینگ بر روی 6 دندان شاخص Ramford بررسی شد. داده‌ها با آزمون‌های آماری مجذور کای، من ویتنی و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: عمق پروبینگ در90 درصد نمونه‌های گروه مورد و در 85 درصد نمونه‌های گروه شاهد برابر3ـ0 میلی‌متــر بود. در گروه مورد، شاخص‌ لثه‌ای در2 درصد، ضعیف، در 34 درصد، مناسب و در 64 درصد، خوب و در گروه شاهد به ترتیب 3، 34 و63 درصد بود(93/0p>). شاخص‌ سلامت و بیماری پریودنتال در نمونه‌های مورد در 8 درصد ضعیف، در30 درصد مناسب و در 62 درصد خوب و در گروه شاهد به ترتیب برابر 3، 33 و 64 درصد بودند که تفاوتی بین دو گروه دیده نشد(63/0p>). شاخص‌ پلاک در 4 درصد نمونه‌های مورد ضعیف، در 32 درصد مناسب و در64 درصد خوب بود، ولی در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی‌داری نشان نداد(68/0p>). رابطه متغیر زایمان زودرس در دو گروه مورد و شاهد معنی‌دار بود(0001/0p<). نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد، بیماری پریودنتال در دوران حاملگی با وزن کم نوزاد هنگام تولد ارتباطی ندارد، ولی ممکن است با وقوع زایمان زودرس ارتباط داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: پریودنتال، زایمان زودرس، نوزاد
دریافت: 1394/2/6 | پذیرش: 1394/2/6 | انتشار: 1394/2/6

Faezi M, Farhadi S, Vakili A. Correlation Between Periodontal Disease during Pregnancy and Low Birth Weight and Preterm Delivery. armaghanj 2012; 17 (2) :139-148

فائضی مژگان، فرهادی ساره، وکیلی اعظم. ارتباط بیماری پریودنتال در دوران حاملگی با زایمان زودرس و وزن کم نوزادان هنگام تولد. ارمغان دانش. 1391; 17 (2) :139-148