زمینه و هدف: با توجه به عوارض پزشکی مختلف در نوزادان با زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد و نظر به شیوع بالای بیماریهای پریودنتال، این مطالعه با هدف تعیین رابطه بیماری پریودنتال در دوران حاملگی با زایمان زودرس و وزن کم نوزادان هنگام تولد انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه موردـ شاهدی وضعیت پریودنتال 50 زن با زایمان نوزادی با وزن کم هنگام تولد و 100 نفر شاهد با اندازهگیری شاخصهای لثهای، پلاک، سلامت و بیماری پریودنتال و عمق پروبینگ بر روی 6 دندان شاخص Ramford بررسی شد. دادهها با آزمونهای آماری مجذور کای، من ویتنی و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: عمق پروبینگ در90 درصد نمونههای گروه مورد و در 85 درصد نمونههای گروه شاهد برابر3ـ0 میلیمتــر بود. در گروه مورد، شاخص لثهای در2 درصد، ضعیف، در 34 درصد، مناسب و در 64 درصد، خوب و در گروه شاهد به ترتیب 3، 34 و63 درصد بود(93/0p>). شاخص سلامت و بیماری پریودنتال در نمونههای مورد در 8 درصد ضعیف، در30 درصد مناسب و در 62 درصد خوب و در گروه شاهد به ترتیب برابر 3، 33 و 64 درصد بودند که تفاوتی بین دو گروه دیده نشد(63/0p>). شاخص پلاک در 4 درصد نمونههای مورد ضعیف، در 32 درصد مناسب و در64 درصد خوب بود، ولی در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنیداری نشان نداد(68/0p>). رابطه متغیر زایمان زودرس در دو گروه مورد و شاهد معنیدار بود(0001/0p<).
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد، بیماری پریودنتال در دوران حاملگی با وزن کم نوزاد هنگام تولد ارتباطی ندارد، ولی ممکن است با وقوع زایمان زودرس ارتباط داشته باشد.
Faezi M, Farhadi S, Vakili A. Correlation Between Periodontal Disease during Pregnancy and Low Birth Weight and Preterm Delivery. armaghanj 2012; 17 (2) :139-148 URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-301-fa.html
فائضی مژگان، فرهادی ساره، وکیلی اعظم. ارتباط بیماری پریودنتال در دوران حاملگی با زایمان زودرس و وزن کم نوزادان هنگام تولد. ارمغان دانش. ۱۳۹۱; ۱۷ (۲) :۱۳۹-۱۴۸