:: جلد 25 - شماره 1 ، ویژه نامه کرونا ::
جلد 25 - شماره 1 ، ویژه نامه کرونا صفحات 860-852 برگشت به فهرست نسخه ها
سام رحمانی چگنی 1، محمد فتحی2 ، راضیه محمدحسینی سروک3
1- گروه تربیت بدنی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران ، rahmani.sam2019@yahoo.com
2- گروه تربیت بدنی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
3- مرکز عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
زمینه و هدف: شیوه و همه‌گیری ویروس کرونا در سرتاسر دنیا باعث محدودیت‌های شدید از جمله کاهش فعالیت‌های بدنی شده است، بنابراین هدف از مطالعه حاضر تعیین و بررسی تأثیر یک دوره بی‌تحرکی ناشی از شیوع ویروس کرونا بر ترکیب‌بدنی و حداکثر اکسیژن مصرفی نوجوانان بود.

روش بررسی: در این مطالعه نیمه‌تجربی که در سال 1399 انجام شد، 178 نفر نوجوان مرد(با میانگین سن 057/0±85/13 سال) به صورت داوطلبانه شرکت داشتند. شاخص‌هایی مانند؛ قد، وزن، شاخص توده بدن و حداکثر اکسیژن مصرفی در دو بازه زمانی با فاصله 6 ماه به عنوان پیش‌آزمون و پس‌آزمون اندازه‌گیری شد. [u1] از آزمون کوپر برای تعیین حداکثر توان هوازی استفاده شد. بعد از جمع‌آوری اطلاعات ابتدا با استفاده از آزمون K-s نرمال ‌بودن داده‌ها محاسبه شد و در ادامه با استفاده از آزمون آماری تی وابسته داده‌های پیش‌آزمون با پس‌آزمون مقایسه شد. برای تجزیه و تحلیل میانگین مقادیر پیش‌آزمون و پس‌آزمون داده‌ها از آزمون تی همبسته استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد که تغییرات سبک زندگی ناشی از انتشار ویروس کرونا باعث افزایش معنی‌دار شاخص شاخص توده بدن(001/0=p)، وزن(001/0=p) و هم‌چنین کاهش معنی‌دار حداکثر اکسیژن مصرفی(032/0=p) می‌شود که این موضوع ممکن است موجب افزایش خطرات سلامتی مرتبط با افزایش وزن و شاخص توده بدنی شود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این پژوهش می‌توان گفت که یک دوره شش ماهه بی‌تحرکی ناشی از شیوع ویروس کرونا موجب تغییر در ترکیب‌بدنی و بنابراین تهدید سلامتی می‌شود.

واژه‌های کلیدی: سبک زندگی، کرونا ویروس، ترکیب بدنی، حداکثر اکسیژن مصرفی، نوجوانان
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1399/9/21 | پذیرش: 1399/11/5 | انتشار: 1399/11/11

Rahmani Chegni S, Fathi M, Mohammad Hosseini Sarvak R. The Effect of Imposed Inactivity Due to Coronavirus Outbreak on Adolescent Body Composition and Vo2max. armaghanj 2021; 25 (S1) :852-860