گزارش یک مورد سندروم هرمانسکی ـ پودلاک
خلیل خاشعی ورنامخواستی 1، مرضیه علیپور2
1- گروه ژنتیک، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی کازرون، کازرون، ایران ، Khalil.khashei2016@gmail.com
2- گروه زنان و زایمان، بیمارستان حضرت ولیعصر)عج )کازرون، کازرون، ایران
زمینه و هدف: سندرم هرمانسکی ـ پودلاک(HPS) یک بیماری نادر آتوزومال مغلوب است که در اثر نقایص اساسی در نقل و انتقالات(ترافیکینگ) پروتئین ایجاد می­شود. HPS با آلبینیسم پوستی ـ چشمی، فقدان گرانول‌های متراکم پلاکتی و دیاتز خونریزی ناشی از آن مشخص می­گردد. لذا به علت نادر بودن سندرم هرمانسکی ـ پودلاک هدف از این مطالعه گزارش یک موردازاین بیماری بود.

گزارش مورد: بیمار، نوزاد ترم پسر مبتلا به سندرم هرمانسکی ‌ـ پودلاک حاصل زایمان سزارین، از یک مادر 28 ساله است. در معاینه اولیه صورت گرفته به وسیله پزشک اطفال، آلبینیسم پوستی‌ـ چشمی همراه با نیستاگموس و کبودی گونه مشاهده شد.

نتیجه­گیری: درخواست شمارش ترومبوسیت­های(پلاکت­ها) نوزاد، مبنی بر ترومبوسیتوپنی، ابتلاء وی به این سندروم را تأیید نمود. در ادامهتلاش برای آموزش خانواده نوزاد جهت اقدام برای مراقبت­های پوستی از طریق مشاوره با متخصصان پوست جهت جلوگیری از عفونت صورت گرفت.

واژه‌های کلیدی:  هرمانسکی ـ پودلاک، آلبینیسم
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1399/5/19 | پذیرش: 1399/10/21 | انتشار: 1400/2/18

Khashei Varnamkhasti K, Alipour M. A Case Report of Hermansky-Pudlak Syndrome. armaghanj 2021; 26 (2) :287-292