:: جلد 25 - شماره 1 ، ویژه نامه کرونا ::
جلد 25 - شماره 1 ، ویژه نامه کرونا صفحات 944-937 برگشت به فهرست نسخه ها
دنیا فیروزی1 ، مسعود حقانی2 ، سعید جاودان سیرت3 ، اکوان پایمرد4 ، عبدالکریم قدیمی مقدم 5
1- گروه تغذیه بالینی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- گروه رادیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
3- گروه بیماری‌های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
4- گروه پرستاری مراقبت‌های ویژه، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج ، ایران
5- گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران ، dr_karim56@yahoo.com
زمینه و هدف: بیماری حاد تنفسی ناشی از ویروس کرونای جدید(کوویدـ19) که در دسامبر 2019 شناسایی شد به سرعت در جهان در حال پیشرفت و گسترش است و به وسیله سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک خطر بزرگ جهانی مطرح شده است. لذا هدف از این مطالعه شناسایی بیماری‌های زمینه‌ای و بررسی ارتباط بین بیماری‌های زمینه‌ای و بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه در بیماران مبتلا به  کوویدـ 19 مراجعه کننده به بیمارستان شهید جلیل شهر یاسوج بود.

روش بررسی: روش پژوهش، از نوع مقطعی توصیفی ـ تحلیلی بود. جامعه پژوهش از بین بیماران مراجعه کننده به بخش عفونی بیمارستان شهید جلیل شهر یاسوج می‌باشد که 48 بیمار مثبت واقعی بر اساس تست تشخیصی RT-PCRانتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک و سابقه داشتن بیماری های زمینه ای از طریق پرسش نامه و به صورت مصاحبه چهره به چهره از بیماران یا همراهان آنها گرفته شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌ آماری ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: از بین 48 بیمار با COVID-19 بستری شده 46 درصد(23 بیمار)  از بیماران با بیماری زمینه‌ای گزارش شدند که از بین بیماران 83/20 درصد مربوط به بیماری پرفشاری خون، 5/12 درصد بیماری دیابت، 33/8 درصد بیماری ایسکمی قلبی(IDH)، 34/4 درصد بیماری مزمن انسداد ریوی (COPD)و 2 درصد بیماری اسم بود و20 درصد بیماران در ICU بستری شدند. هم‌چنین بین بیماری پرفشاری خون، دیابت، ایسکمی قلبی و بستری شدن در ICU رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت.

نتیجه‌گیری: بیماران با هرگونه بیماری زمینه‌ای نتایج کلینیکی ضعیف‌تری نسبت به بیماران بدون بیماری داشتند. تعداد بیشتری از بیماری‌های زمینه‌ای نیز با پیامدهای بالینی ضعیف‌تر و نیاز به بستری در ICU ارتباط دارند.

واژه‌های کلیدی: کوویدـ19، دیابت، پرفشاری خون، ایسکمی قلبی
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: بالینی-عفونی
دریافت: 1399/2/30 | پذیرش: 1399/7/27 | انتشار: 1399/11/11

Firoozi D, Haqqani M, Javadan Sirat S, Paymard A, Ghadimi Moghadam A. Investigation of the prevalence of underlying diseases in Covid-19 patients in Yasuj. armaghanj 2021; 25 (S1) :937-944