:: جلد 25 - شماره 1 ، ویژه نامه کرونا ::
جلد 25 - شماره 1 ، ویژه نامه کرونا صفحات 957-945 برگشت به فهرست نسخه ها
حسین رستمی1 ، محی‌الدین فاتحی2 ، آیت اله فتحی 3، انوشیروان مرادی2
1- پژوهشگاه علوم انتظامی‌ و مطالعات اجتماعی ناجا، تهران، ایران
2- پزشک عمومی، بیمارستان الغدیر ناجا، تهران، ایران
3- پژوهشگاه علوم انتظامی‌ و مطالعات اجتماعی ناجا، تهران، ایران ، a.fathi64@gmail.com
زمینه و هدف: کوویدـ19 ویروس جدیدی است که سیستم ایمنی بدن انسان در برابر آن مصونیت ندارد، این ویروس علاوه بر مشکلات جسمانی، پیامدهای روان­شناختی منفی نیز دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه تاب­آوری، شادکامی‌و سبک زندگی در بیماران مبتلا به کوویدـ19 و افراد سالم انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی ـ تحلیلی به صورت موردـشاهدی می­باشد، که در سال1399 انجام شد. جامعه­آماری پژوهش تمامی‌بیماران مبتلا به کرونا ویروس بستری شده و مراجعین سالم در بیمارستان الغدیر شهر تبریز در ماه فروردین سال 1399 بود. تعداد 30 نفر از بیماران مبتلا به کوویدـ19بستری شده و 30 نفر افراد سالم از مراجعین به بیمارستان به صورت در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه­های تاب­آوری کانر و دیویدسون، شادکامی‌آکسفورد و سبک زندگی میلر و اسمیت در بین آن­ها اجرا گردید. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و لوین تجزیه و تحلیل شدند.

یافته­ها: میانگین و انحراف استاندارد نمرات تاب­آوری در بیماران مبتلا به کوویدـ19 برابر90/71±35/22 و در افراد سالم 70/96±02/17، میانگین و انحراف استاندارد نمرات شادکامی‌در بیماران مبتلا به کوویدـ19 برابر 40/21±81/3 و در افراد سالم 33/23±80/2 و میانگین و انحراف استاندارد نمرات سبک زندگی در بیماران مبتلا به کوویدـ19 برابر 53/68±78/9 و در افراد سالم 43/73±36/9 بود. نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که نمرات تاب­آوری، شادکامی‌و سبک زندگی در بین افراد مبتلا به کوویدـ19 کمتر از افراد سالم است(05/0p<).

نتیجه­گیری: با توجه به شیوع و گسترش روز افزون بیماری کرونا بهتر است مسئولین کشور راهکارهای روانشناختی را در جهت افزایش تاب­آوری، شادکامی‌و سبک زندگی سالم در بیماران مبتلا به کوویدـ19 که در معرض آشفتگی­های روانی و هیجانی قرار گرفتند، انجام دهند.

واژه‌های کلیدی: تاب­آوری، شادکامی، سبک زندگی، کوویدـ19
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1399/1/25 | پذیرش: 1399/4/16 | انتشار: 1399/11/11

Rostami H, Fatehi M, Fathi A, Moradi A. Comparison of resilience, happiness and lifestyle in healthy individuals and coronary patients admitted to Al-Ghadir Hospital in NAJA. armaghanj 2021; 25 (S1) :945-957