احمد امیری 1، عبدالله قاسم پور ، صمد فهیمی ، عباس ابوالقاسمی ، ابراهیم اکبری ، عبدالصمد آق ، علی فخاری
1- ، amiri.mo17@yahoo.com
زمینه و هدف: از جمله عوامل هیجانی دخیل در اختلال وسواس فکری‌ـ عملی بازشناسی بیان چهره‌ای هیجان می‌باشد. هدف این مطالعه مقایسه بازشناسی بیان چهره‌ای هیجان در بیماران مبتلا به وسواس فکری ـ عملی و افراد بهنجار بود. روش بررسی: در این مطالعه علی‌ـ مقایســه‌ای تعداد 20 فرد مبتلا به وسواس فکری‌ـ عملـــی و 20 فرد بهنجار بــــه روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از مصاحبه بالینی ساختار یافته و آزمون بازشناسی حالات چهره‌ای هیجان استفاده شد. داده‌ها با آزمون‌های آماری آنالیز واریانس چند متغیره، مجذور کای و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌‌ها: نتایج نشان داد که بین دو گروه از لحاظ بازشناسی بیان چهره‌ای هیجان تفاوت معنی‌داری وجود دارد(05/0>p)، به طوری که افراد بهنجار از لحاظ متغیر فوق در وضعیت بهتری از افراد مبتلا به وسواس قرار داشتند. نتیجه‌گیری: این نتایج نشان داد، نقص در بازشناسی بیان چهره‌ای هیجان سازه‌ای است که می‌تواند در تشدید علایم اختلالات وسواس فکری ـ عملی نقش بسزایی داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: هیجان، بیان چهره‌ای، وسواس، بهنجار
دریافت: 1394/2/2 | پذیرش: 1394/2/2 | انتشار: 1394/2/2

Amiri A, Ghasempour A, Fahimi S, Abolghasemi A, Akbari E, Agh A et al . Recognition of Facial Expression of Emotion in Patients with Obsessive-Compulsive Disorder and Average People. armaghanj 2012; 17 (1) :30-39

امیری احمد، قاسم پور عبدالله، فهیمی صمد، ابوالقاسمی عباس، اکبری ابراهیم، آق عبدالصمد و همکاران.. مقایسه بازشناسی بیان چهره‌ای هیجان در افراد مبتلا به وسواس فکری ـ عملی و افراد بهنجار. ارمغان دانش. 1391; 17 (1) :30-39