مقایسه اثر امگا 3 به همراه کورتیکو استروئید موضعی بر بهبودی پسوریازیسThe
رکسانا یغمایی 1، فرخ راد ، فاطمه کرمعلی
1- ، yaghmaee@yahoo.com
زمینه و هدف: پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی باماهیت عود کننده است. داروهای مختلفی در درمان این بیماری استفاده می‌شوند. هدف این مطالعه مقایسه اثر امگا 3 به همراه کورتیکو استروئید موضعی بر بهبود پسوریازیس بود. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 60 بیمار مبتلا به پسوریازیس نوع یک با شدت خفیف تا متوسط انجام شد. بیماران به روش بلوک‌بندی چهارتایی تصادفی به دو گروه مساوی مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله، استروئید به روش موضعی و 2 عدد کپسول امگا 3 به مدت سی روز تجویز شد. هم‌زمان در گروه کنترل فقط داروی استروئید موضعی تجویز شد. وضعیت پسوریازیس افراد مورد مطالعه قبل از شروع درمان و یک ماه بعد از آن از نظر التهاب، قرمزی، خارش و پوسته‌ریزی ارزیابی شد. داده‌ها با آزمون‌های آماری تست تی و دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: سن اکثر بیماران در محدوده سنی 29ـ20 سال بود. در گروه مداخله60 درصد بیماران و در گروه کنترل 7/66 درصد زن بودند. نتایج نشان داد که 100 درصد بیماران گروه مداخله و 7/76 درصد گروه کنترل بهبود یافتند که این تفاوت معنی‌دار بود(001/0=p). نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد، مصرف امگا 3 در کنار روش‌های درمانی متداول به عنوان مکمل در روند بهبود بیماری پسوریازیس مؤثر است و با توجه به هزینه پایین کپسول‌های امگا 3 می‌توان آن را برای این دسته ازبیماران تجویز نمود.
واژه‌های کلیدی: امگا3، استروئید موضعی، پسوریازیس، مکمل
دریافت: 1394/2/2 | پذیرش: 1394/2/2 | انتشار: 1394/2/2

Yaghmaei R, Rad F, Karamali F. Effect of Omega-3 with Topical Steroid on the Treatment of Psoriasis. armaghanj 2012; 17 (1) :1-6

یغمایی رکسانا، راد فرخ، کرمعلی فاطمه. مقایسه اثر امگا 3 به همراه کورتیکو استروئید موضعی بر بهبودی پسوریازیسThe . ارمغان دانش. 1391; 17 (1) :1-6