مقایسه عملکرد جنسی زنان یائسه، قبل و بعد از مصرف خوراکی کپسول جینکو بیلوبا
مینا امیری پبدنی، سیمین تعاونی، نعیمه سید فاطمی، حمید حقانی
زمینه و هدف: عصاره جینکوبیلوبا جریان خون را تسهیل نموده، بر روی سیستم‌های نیتریک اکسید مؤثر می‌باشد و اثر شل‌کنندگی بر روی بافت عضلانی نرم دارد. این فرآیندها برای سیکل پاسخ جنسی زنان یائسه مهم می‌باشند. هدف از این مطالعه مقایسه عملکرد جنسی زنان یائسه، قبل و بعد از مصرف خوراکی کپسول جینکو بیلوبا بود. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 40 زن داوطلب سالم 60ـ50 ساله مراجعه کننده به سه مرکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مطالعه شرکت نمودند. شرکت کنندگان به مدت یک ماه 240ـ120 میلی‌گرم کپسول جینکوبیلوبا دریافت نمودند. ابزار اندازه گیری مطالعه، مقیاس اندازه گیری عملکرد جنسی ساباتسبرگ بود. داده‌ها با آزمون‌های آماری تست دقیق فیشر و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: بین میانگین نمرات میل به روابط جنسی، فعالیت جنسی، رضایت جنسی، لذت جنسی و ارگاسم قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی‌داری مشاهده شد(05/0p<). هم‌چنین میانگین نمرات لذت جنسی، ارگاسم و اهمیت روابط جنسی در مقایسه با قبل از یائسگی، قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی‌داری را نشان داد(05/0p<). نتیجه‌گیری: در این مطالعه جینکوبیلوبا تأثیر مثبتی بر روی ابعاد مختلف عملکرد جنسی زنان یائسه نشان داد.
واژه‌های کلیدی: یائسگی، عملکرد جنسی، جینکو بیلوبا
دریافت: 1394/1/31 | پذیرش: 1394/1/31 | انتشار: 1394/1/31

A Comparison Between Sexual Function of Menopausal Women Before and After Using Ginkgo Biloba Capsules. armaghanj 2012; 17 (2) :92-101

امیری پبدنی مینا، تعاونی سیمین، سید فاطمی نعیمه، حقانی حمید. مقایسه عملکرد جنسی زنان یائسه، قبل و بعد از مصرف خوراکی کپسول جینکو بیلوبا. ارمغان دانش. 1391; 17 (2) :92-101