گزارش یک مورد شوانوم با تظاهر درد سیاتیکی
ابوالفضل افشارفرد ، محمد حسنی 1، حجت مولایی گوچین قلعه ، فاطمه حسین‌زاده گان شیرازی ، حسین ظهوری ، سمیه السادات ناصری‌نیا
1- ، drmhasani57@gmail.com
زمینه و هدف: شوانوم تومور غلاف عصبی است که اغلب ماهیت خوش‌خیم و رشد آهسته داشته و منفرد و کپسول‌دار است. این تومور می‌تواند از هر عصب محیطی که دارای سلول شوان است، مانند قسمت انتهایی اعصاب کرانیال هم منشاء بگیرد. هدف این مطالعه گزارش یک مورد شوانوم با تظاهر درد سیاتیکی بود. معرفی بیمار: بیمارخانم 30 سالهای بود که از درد سیاتیکی شدید و طول کشیده اندام تحتانی راست شکایت داشته و انتشار درد را به ناحیه گلوتئال ذکر می‌کرد. احساس توده در خلف ران داشت و درمعاینه یک توده برجسته، با حدود نامشخص، به ابعاد حدود 15×10 سانتی‌متر در این ناحیه قابل لمس بود که قوام سفت داشت و در لمس درد ناک بود. این توده در MRI خارج عضلانی بود که درخلف قسمت میانی ران راست قرار داشت و در 1W1T ایزوسیگنال و در 2W2T هیپرسیگنال بود. یافته‌های حین جراحی نشان دهنده منشاء تومور از یکی از شاخه‌های فرعی عصب سیاتیک بود که اثر فشاری روی عصب سیاتیک داشت. حین جراحی توده و شاخه فرعی عصب برداشته شده وپاتولوژی شوانوم بود. نتیجه‌گیری: در بیماران مراجعه کننده با درد سیاتیکی، شوانوم عصب یکی از تشخیص‌های افتراقی است و لازم است در بررسی بیمار مد نظر قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: درد سیاتیکی، شوانوم، تومور، عصب محیطی
دریافت: 1394/1/30 | پذیرش: 1394/1/30 | انتشار: 1394/1/30

Afshar Fard A, Hassani M, MolaeiGhovarchinGhalee H, Hoseinzadegan F, Zohouri H, Naserinia S. A Case Report of Schwannoma Presenting as Sciatica. armaghanj 2012; 17 (3) :272-278

افشارفرد ابوالفضل، حسنی محمد، مولایی گوچین قلعه حجت، حسین‌زاده گان شیرازی فاطمه، ظهوری حسین، ناصری‌نیا سمیه السادات. گزارش یک مورد شوانوم با تظاهر درد سیاتیکی. ارمغان دانش. 1391; 17 (3) :272-278