رابطه تن انگاره با درماندگی روان شناختی در زنان مبتلا به سرطان پستان
فردین مرادی منش ، حسن احدی ، فرهاد جمهری ، مهدی رهگذر
زمینه و هدف: جراحی و درمان های کمکی موجب مشکلات تن انگاره و درماندگی روان شناختی در زنان جوان مبتلا به سرطان پستان می‌شوند. هدف این مطالعه بررسی رابطه تن انگاره با درماندگی روان شناختی در زنان مبتلا به سرطان پستان بود. روش بررسی: این مطالعه همبستگی بر روی 294 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه که به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند، انجام شد. تن انگاره به وسیله مقیاس تن انگاره (BIS) و درماندگی روان شناختی با فرم کوتاه پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس(DASS-21) ارزیابی شد. داده‌ها با آزمون‌های آماری همبستگی پیرسون و آزمون تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد، تن انگاره با درماندگی روان شناختی رابطه مثبت و معنی‌داری دارد(001/0p<). هم‌چنین، زنان جوان مبتلا به سرطان پستان نسبت به زنان مسن، مشکلات بیشتری در زمینه تن انگاره و درماندگی روان شناختی دارند(001/0p<). نتیجه‌گیری: نارضایتی از تن انگاره با درماندگی روان شناختی همراه است. همچنین، زنان جوان مشکلات بیشتری در زمینه تن انگاره و درماندگی روان شناختی تجربه می‌کنند.
واژه‌های کلیدی: تن انگاره، درماندگی روان شناختی، سرطان پستان
دریافت: 1394/1/30 | پذیرش: 1394/1/30 | انتشار: 1394/1/30

Moradi Manesh F, Ahadi H, Jomehri F, Rahgozar M. The Relationship of Body Image with Psychological Distress in Women with Breast Cancer. armaghanj 2012; 17 (3) :196-204

مرادی منش فردین، احدی حسن، جمهری فرهاد، رهگذر مهدی. رابطه تن انگاره با درماندگی روان شناختی در زنان مبتلا به سرطان پستان. ارمغان دانش. 1391; 17 (3) :196-204