فائزه جهان پور ، آرش خلیلی ، مریم روانی پور ، لیلا نوروزی ، ، مرضیه خلیلی ، فاطمه دهقانی
زمینه و هدف: مسؤلیت‌های اخلاقی پرستاران در عملکرد و مراقبت مستلزم این است که از اصول اخلاق حرفه‌ای آگاه باشند. هدف این مطالعه تعیین میزان آگاهی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از اخلاق در حرفه پرستاری بود. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی‌ـ مقطعی جامعه مورد مطالعه دانشجویان ترم 4 تا 8 پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بودند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه دو قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک و سئوالات تخصصی اخلاق و مقررات در حرفه پرستاری بود. داده‌ها با آزمون‌های آماری مجذور کای و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: آگاهی کلی دانشجویان ترم 4 تا 8 پرستاری بوشهر در خصوص اخلاق و مقررات در حرفه پرستاری در حد متوسط(78/53 درصد) است. بین جنسیت و میزان آگاهی رابطه معنی داری وجود داشت(05/0p<)، به طوری که این میزان در افراد مذکر بیشتر بود. بین سن و میزان آگاهی و هم‌چنین بین ترم تحصیلی دانشجویان و میزان آگاهی رابطه معنی داری مشاهده نشد(05/0p<). نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد، میزان آگاهی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از اخلاق حرفه‌ای در وضعیت مطلوب نیست.
واژه‌های کلیدی: آگاهی، اخلاق، دانشجویان پرستاری
دریافت: 1394/1/24 | پذیرش: 1394/1/24 | انتشار: 1394/1/24

Jahanpour F, Khalili A, Ravanipour M, Nourouzi L, Khalili M, Dehghan F. Investigating Awareness Amount of Nursing Students of Medical Sciences University of Bushehr about Ethic in Nursing Profession -2013. armaghanj 2014; 19 (3) :223-232

جهان پور فائزه، خلیلی آرش، روانی پور مریم، نوروزی لیلا، خلیلی ، مرضیه، دهقانی فاطمه. میزان آگاهی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم‌پزشکی بوشهر از اخلاق در حرفه پرستاری سال 1392. ارمغان دانش. 1393; 19 (3) :223-232